A Batsányi János Alapítvány díjazottjai

A Batsányi János Alapítvány kuratóriuma a 2021-2022-es tanévben Havas Gyula-díjjal jutalmazza

 

Papp Hunor 7F osztályos tanulót.

 

Hunor a Curie Matematikaverseny országos döntőjében 2. helyezést ért el, a Körösök Menti Levelezős Verseny országos döntőjében 1. helyezett lett, tagja volt a Medve Matematika csapatversenyen országos 2. helyen végzett csapatnak és a...

BEE in Italy

A Becoming European Eco-citizens (BEE) elnevezésű Erasmus+ program keretében a dél-olaszországi San Severo városában töltöttünk el egy fantasztikus hetet öt diákunkkal és két pedagógussal (Bíró-Szabó Ágnes és Hajdúné Tyukász Zsuzsanna). Pályázatunk harmadik állomása volt ez a mobilitás. Minden nap tartogatott a hat ország (spanyol, lengyel, portugál, török, olasz és magyar) résztvevőinek valamilyen izgalmat, meglepetést: az első napon megismerkedtek a...

„Mi kell a boldogsághoz? Azt hiszem, valamilyen belső kiegyensúlyozottság. Melyik ember mondhatja el magáról, hogy boldog? Azt gondolom, az az ember boldog, aki a saját életét éli a legszívesebben.” (Törő Imre)

A fenti idézethez kapcsolódóan igyekeztünk a 2021/2022-es tanévben iskolánkban a batsányis diákokkal dolgozni a boldogságórás osztályfőnöki órákon. Mivel június hónapban a 10. témakör a fenntartható jólléthez kapcsolódik, ezért az egész éves munkánk, a tanult stresszoldó technikák, az alkalmazott tudásunk felelevenítése, a mögöttünk álló tanév egyfajta összegzése valósult meg az utolsó hónapban.

Köszönettel és hálával tartozom a...

Polgármesteri dicséretben részesült tanulóink

Szitás Ábel 6.F osztályos tanuló tanulmányait kimagasló eredménnyel végzi, szorgalma példaértékű, emellett számos területen mutatkozik meg tehetsége, szorgalma, számos versenyeredménnyel rendelkezik. Ábel kiemelkedően teljesít matematika tantárgyból. Érdeklődése, nyitottsága a tantárgy iránt töretlen, páratlan ötletei, előremutató kérdései alátámasztják, rendkívüli logikájú, tehetséges diák. Az idei tanévben a versenyszezont a...

Erasmus+ projektzáró

Ebben a tanévben két Erasmus+ pályázat - a ’School is Cool’ és az ’Acting for a Better Europe’ - zárult le intézményünkben.
A két pályázat keretében közel 50 diák kapott lehetőséget, hogy elutazzon nemzetközi diáktalálkozókra.
Ehhez kapcsolódóan, 2022. június 9-én tartottuk az Erasmus programok záró rendezvényét.
Minden, a programban résztvevő csoport összegyűlt ismét, hogy bemutassák és értékeljék a...

SZTE – BJG: Középiskolai Partneri Program

Iskolánk a Középiskolai Partneri Program keretén belül együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetemmel, melynek célja tanulóink tehetséggondozása, továbbtanulásuk támogatása.

Az SZTE Junior Akadémia által koordinált és támogatott program a bekapcsolódó diákjaink számára biztosít pályaválasztást, egyetemi felvételit segítő szakmai programokat, tanácsadási és ösztöndíj lehetőségeket.

Ezek között szerepel...

LABDARÚGÁS – Országos Diákolimpia döntő

Iskolánk labdarúgó csapata, a megyei döntőt megnyerve bejutott az országos döntőbe. Ez Zalaegerszegen került sor 2022. május 27-29.

Az országból 245 csapat nevezett és a húsz legjobb vehetett részt.

Ezen a versenyen tizenötödik helyezést értünk el. Szerencsésebb sorsolással és kevesebb sérüléssel sokkal előkelőbb helyezést érhettünk volna el.

Rögtön az elején összekerültünk a későbbi győztes Veszprémmel, de a legvégén megvertük Budapest...

Póvoa de Lanhoso – Portugália

 

Az ’Acting for a better Europe’, elnevezésű Erasmus program keretében az utolsó diáktalálkozóra iskolánkból 4 diáknak (Vörös Lili, Török Léna, Szabó Réka, Sáfrány Annna) és 2 kísérőtanárnak (Leirerné Katona Ágnes, Pataki Mónika) volt lehetősége kiutazni Portugáliába május 29-től június 4-ig. Vasárnap reggel 6:30-kor indultunk el Csongrádról Budapestre, ahonnan 8:30-kor szálltunk fel a barcelonai repülőgépre...

„A mozgáshoz úgy közelíts, ahogy az élethez: lelkesedéssel, örömmel és hálával. Mert a mozgás az élet, az élet pedig mozgás. Mindkettőtől azt kapod, amit beleteszel.” /Ron Fletcher, amerikai táncos és pilates oktató/

A május hónap az egészséges életmód jegyében telt iskolánkban is, hiszen az utolsó előtti hónap témája a boldogságórákon ehhez kapcsolódott. Ez a téma igazán hálás a számunkra, mert tapasztalatunk szerint, és az osztályfőnökök beszámolói alapján is elmondhatjuk, hogy a batsányis diákok nagyon szeretnek mozogni és az osztályfőnökök is fontosnak tartják ezt a példát követni az egészséges életmód tekintetében. 

A legfiatalabb fecskék a...