Batsányis siker a területi műfordító versenyen

               A szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola november 14-én rendezte meg a területi angol nyelvi műfordító versenyt, melyet a szentesi és környékbeli iskolák 7-8. évfolyamos tanulói számára hirdettek meg. Iskolánkat a 7.F osztályból Bodor Emese és Tóth József Maximilián, a 8.F osztályból Kovács Jázmin, Németh Tamás és Újszászi Zsófi képviselte.

             Nem könnyű feladatra vállalkoztak tanulóink, hiszen az angol nyelv ismeretén túl anyanyelvünk választékos és stílusos használatában is jártasnak kell lennie annak, aki irodalmi művet szeretne fordítani. A hetedikeseknek Charlotte Bronte: Jane Eyre, a nyolcadikosoknak Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen című művéből kellett magyarra fordítaniuk egy-egy kijelölt részt egy óra alatt szótár segítségével.

             Köszönjük Berente-Dosztál Diánának és kollégáinak a lelkiismeretes szervező munkát, a precíz javítást, valamint a részletes visszajelzést a fordításokról, melyből diákjaink és a felkészítő tanárok is hasznos tapasztalatokat szereztek.

             Újszászi Zsófi 8.F osztályos tanulónk -nagy örömünkre- az 1. helyen végzett, és részt vehetett a díjkiosztón, ahol évfolyamonként az első 3 helyezett könyvjutalomban részesült. Gratulálunk, Zsófi! Büszkék vagyunk minden résztvevő tanítványunkra és célunk, hogy minél több diákunk vehessen részt a jövőben hasonlóan színvonalas nyelvi versenyeken.

A felkészítő tanárok: Bedéné Fodor Virág, Leirerné Katona Ágnes, Gyovai Zsolt és Pataki Mónika