A Magyarság KicsiNagykövete

A program ötletgazdája Strack Marika, aki a COVID alatt álmodta meg a programot. A Magyarság KicsiNagykövete verseny célja gyökereket és szárnyakat adni a fiataloknak, hogy tudják honnan jöttek, és merjenek nagyot álmodni! Segíteni a diákok önfejlesztését, kreativitását, tehetségük kibontakoztatását, hogy sikerélményre és elismerésre tegyenek szert lakóhelyükön, vármegyéjükben, és büszkék legyenek magukra és származásukra.

A műveltségi, kreatív és kincskereső feladatokkal színesített kihívás remek lehetőség arra, hogy a 10-12 éves, 4-6. osztályos diákok megméretessék tudásukat, miközben jól szórakoznak.

Erre a felhívásra jelentkezett Csepregi László 6.F osztályos tanuló. A többfordulós versenyben kiválóan teljesített. Ennek köszönhetően november 21-én Szegeden átvehette a Csongrád-Csanád vármegye kicsinagykövete címet, amely 1 éven keresztül az ő birtokában lesz. A versenyen több száz diák között sikerült e kiemelkedő teljesítményt nyújtania. A következő héten, november 30-án Budapesten a döntőben képviseli vármegyénket.