„Van még egy dobásod!” – csendes repülők versenye

A februári gimnáziumi események között említeni kell a 22-én, csütörtökön megrendezett „Csendes repülők versenye” néven meghirdetett, papírhajtású repülők versenyét. Kitétel volt, hogy csak papír, illetve esetleg ragasztó felhasználásával készített „járművek” vehettek részt a megmérettetésen.
A vetélkedésben iskolánk legfiatalabbjai, az ötödik és hatodik osztályosok vettek részt, bár szívesen láttunk volna felsőbb éves tanulókat is az eseményen.
A versengés két kategóriában folyt. Külön díjazásban részesültek azon repülők indítói, melyek a legmesszebb szálltak, illetve azok, melyek a leghosszabb időt töltötték a levegőben. Mindkét kategória győztese az ötödik évfolyamosok közül került ki. A legnagyobb távolságot – a tornaterem teljes hosszát – Horváth-Varga Péter repülője tette meg, a levegőben töltött leghosszabb idő kategóriát  pedig megosztottan a Hajdú Gergő, illetve a Mészáros Zoárd által hajtogatott, és útjára indított légi jármű nyerte. Zoárd egy másik alkotása még jó ideig hirdeti a versenyt, mivel a mennyezet alatti áthidalón landolt. Így kiérdemelte a „Legmagasabbra szálló repülőgép” különdíjat.

Gratulálunk a győzteseknek, a többieknek köszönjük a részvételt.