Büszkeségeink Hajdan és Most Programsorozat: Sarusi-Kis Milán

Sarusi-Kis Milán iskolánk humán tagozatán végzett 2021-ben, jelenleg Budapesten protokollszakértő képzésen vesz részt és nemzetközi kommunikáció szakon (diplomácia) tervezi képezni magát a jövőben. A beszélgetés elején vetítéssel egybekötve bepillantást nyerhettünk családjának nemesi történeteibe. A Berényi családfa egészen a 13. századig vezethető vissza, Milán ennek a kutatásával foglalkozik. Családja rokonságban áll a brit, bolgár, román, albán, portugál királyi családdal is. Az Apponyi, Andrássy, Rhédey, valamint a Liechtenseini királyi család leszármazottjaként számos történelmi korszakban kutatja gyökereit. Könyv formájában tervezi családtörténetének bemutatását, így a kutatómunkáról, a könyvkiadás nehézségeiről is hallhattunk.

A nemesi családok körében az etikettszabályok betartása nagyon fontos. Milán pár érdekességet elmesélt arról is, hogyan zajlik az élet a királyi és nemesi udvarokban. Közösségi oldalain és weboldalán egyaránt sok érdekes cikket olvashatunk ebben a témában: https://manners-maketh-man.webnode.hu/

További sok sikert kívánunk kutatómunkájához és várjuk, hogy királyi és nemesi történeteit hamarosan könyv formájában is bemutathassuk! 

A beszélgetést vezette Sprok Máté (11.B) és Bori Zsuzsi (12.A).