Digitális humán verseny a Hunyadiak koráról

2021 novemberében 10 csapat részvételével rendeztük meg az általános iskolások számára meghirdetett humán tanulmányi versenyt. A tanulókat játékos csapatversenyre hívtuk, amelyre 2–4 fős csoportokban lehetett jelentkezni. A járványügyi helyzetre való tekintettel ebben az évben digitális formában szerveztük meg programunkat, az újszerű versenyformával egyben motiválni is kívántuk a tanulókat a részvételre, tehetségük kibontakoztatására.

Idén a Hunyadiak kora köré szerveződtek a feladatok. A csapatok szemléletes, képekkel illusztrált ppt-ket állítottak össze a kijelölt történelmi korszak egy-egy jellemző eseményéről vagy személyiségéről. A diákok filmet elemezhettek, reneszánsz totót tölthettek ki, jeles történelmi személyiségeket ismerhettek fel, események kronológiájával foglalkozhattak, ezen kívül megfigyelhették a Hunyadiak művészetben játszott szerepét és betekintést nyerhettek egy 15. századi képzeletbeli családi albumba is.

A versenyen a csongrádi Piroskavárosi Általános Iskola, a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola, a Koszta József Általános Iskola, a felgyői László Gyula Általános Iskola és a ruzsai Weöres Sándor Általános Iskola tanulói vettek részt. Köszönjük a felkészítő tanárok, Czifra Balázs, Erdészné Kulman Mária, Farkas Márta, Majoros Éva, Tóbiásné Kulcsár Márta és Vanó Éva eredményes, áldozatos munkáját! A verseny résztvevői emléklapot kaptak és tárgyi jutalomban részesültek, a legjobb eredményt elérő csapatokat az Oktatási Hivatal is díjazza.