100 év 100 pillanat – “Én iskolám, köszönöm most neked”

 

In memoriam BJG

2013-2017

 

Emlékszem, kezdő „kisgólyaként” álltam tanácstalanul, hogy most mi lesz. Kilépve az általános iskola biztos falai mögül, új kihívások vártak ránk, rám. Megannyi új dolog… új tanárok, új osztálytársak, évfolyamtársak, jövendőbeli barátok, új épületek rengeteg tanteremmel. Mint minden kezdet, ez is nehéz volt, de már akkor tudtam, hogy idővel jó lesz. Jó is lett.

A 4 év alatt új barátságok kötődtek, megannyi élménnyel gazdagodtunk, gazdagodtam. Legtöbb élményem a Diákönkormányzathoz kötődik. Leginkább a sok program megszervezésének háttérmunkájához, gondolok itt a késő délutánokba nyúló ötletek gyűjtéséhez, amikor már csak az úgynevezett „keménymag volt talpon”. Maradandó emlékek közé sok-sok mindent lehetne sorolni, de van egy, ami a legkedvesebb: a Párizs terem- DÖK teremmé avatása. Falat festettünk, bútort rendeztünk, takarítottunk, szépen lassan, de biztosan megszületett a hely, ahol az iskolai diák- önkormányzati üléseket tartottuk. Ekkoriban a sport mellett ez volt az a közösség, ami megtanított csapatban dolgozni, együttműködni.

A diákönkormányzaton kívüli legemlékezetesebb pillanatok talán az utolsó két évhez köthetőek. Ez a tizenegyedikben évfolyam szinten szervezett gólyaavató és az egész végzős év. Mint mindenhol, nálunk is voltak fennakadások a szalagavató és a ballagás megszervezése körül, de akárcsak a mesében, a vége boldog volt, egy kerek egész lett, és így zárhattuk le a közös 4 évünket.

Nagy öröm, és mindig boldogsággal tölt el, hogy „véndiákként” visszavárnak a diákönkormányzat által szervezett „Aludj máskor” elnevezésű éjszakai vetélkedőre, ahol pár órára újra gimisnek érezhetem magam.

Boldog 100. szülinapot BJG!

 

                                                                                   Sarusi- Kis Judit volt DÖK titkár, diákpolgármester