Közlekedési alapvizsga

A Batsányi  5-7. osztályosai mindannyian sikeresen teljesítették a májusi közlekedési alapvizsgát. A diákok a biztonságosabb önálló közlekedés érdekében technika órán is tanulnak a gyalogos és kerékpáros közlekedési szabályokról. Az iskolában főleg az elméletről esik szó, tanári magyarázat, helyben gyakori, tipikus szituációk megbeszélése segíti a megértést. Az éles helyzetre, az ismeretek gyakorlati alkalmazására, az egyéni közlekedés előkészítésére családon belül, szülőkkel együtt közlekedve kell időt és figyelmet szánni. A közelgő nyári szünet miatt különösen fontos, hogy a gyerekek ismerjék és helyesen alkalmazzák ezeket a szabályokat.

Rugalmasan alkalmazkodtunk a kialakult helyzethez, így az online kurzust a digitális tanrend időszaka alatt végezték el a kisdiákok. Az eKréta felületen keresztül a diákok és szüleik is elérték a Közlekedési Kisokos interaktív munkafüzetet, a tájékoztatót és  a hozzá kapcsolódó gyakorló teszteket. A vizsgára való felkészülést 170 kérdéses nyilvános feladatbank és további, szabadon elérhető gyakorló tesztek is segítették.
A tudásszintfelmérő vizsgát az ország összes iskolája számára ugyanabban az időszakban szervezték, minden gyerek számára véletlenszerűen generált kérdéseket a rendszer, a sikeres teljesítők sorszámozott, névre szóló oklevelet kaptak.

E tanév a kerékpározás éve, ami csongrádi viszonylatban nem hozott nagy változást, hiszen városunkban a bicikli már régóta elterjedt közlekedési eszköz. Leggyakrabban  helyváltoztatáshoz, szabadidős kerékpározáshoz használjuk, de idén a hazai kerékpársport ismertségét és a sportcélú utánpótlás nevelését nagymértékben elősegítették a nemzetközi versenysikerek. A légifelvételeknek köszönhetően a klasszikus körversenyek közvetítése is jól követhető és élvezetes időtöltés.