Decemberi DÖK programok

A karácsonyi ünnepvárás időszakán számos programmal képviselte magát iskolánk diákönkormányzata. Elsőként igyekeztünk igazán karácsonyi hangulatúvá tenni gimnáziumunkat. Egy gyönyörű fát választottunk, melyet a 10. évfolyam díszített és minden osztály saját feladatként az iskola adott pontját öltöztette ünneplőbe.

A szokásos karácsonyi kézművesünk is nagyon jól sikerült. A hagyományos asztaldíszek mellett az angol és német ünnepkörrel is ismerkedhettek az érdeklődők. Stéhlikné Szalkai Mária tanárnő segítségével igazi kincseket készíthettünk, közben karácsonyi dalokat hallgattunk és együtt voltunk, ami a talán a legfontosabb. Eközben a Ki-Mit-Tud iskolai fordulóját is megszerveztük, ami ugyancsak nagy sikert aratott. Köszönjük Náfrádi Imre és Posta István tanár uraknak a zsűrizést. Reméljük a városi megmérettetésben is hasonló szép eredményeket fognak elérni iskolánk diákjai.

Hagyomány iskolánkban a BJG Télapó is, idén is nagyon hangulatosan telt december 6-a. Vili télapó és hűséges krampuszai iskolánk minden diákját, tanárát és dolgozóját igyekeztek megénekeltetni, és feledhetetlenné tenni ezt a napot.

Adni jó. Nagyon fontos számunka, hogy karácsony táján gondoljunk azokra is, akik számára a mindennapok nehezebbek, vagy nélkülöznek. Adományokat gyűjtöttünk a menhelyen élő kutyusoknak, és december 18-án átadtuk a tanáraink és diáktársaink által gyűjtött irodaszereket a Fogyatékosok Nappali Otthonának lakóinak számára. Megható műsorral fogadtak minket, felemelő volt minden ott töltött perc.

Mindenki számára békés, boldog karácsonyt kíván:

a BJG diákönkormányzata