A jó cselekedetek hónapja decemberben

A 2019-es év utolsó hónapjában a jó cselekedetek fontosságára próbáltuk felhívni a 6.f osztály tanulóinak figyelmét és olyan tevékenységeket valósítottunk meg, amelyekkel a mások iránti szeretetünket, hálánkat és megbecsülésünket is kifejezhettük.

A hónap során az osztályfőnöki órákon a diákoknak csoportban kellett jó cselekedeteket eljátszani, majd az osztálytársaknak kitalálni az adott szituációt. Ezt követően köszönő üzeneteket írtunk azoknak a társaknak, barátoknak, családtagoknak, akiknek megköszönhettük a kedvességüket, segítségüket. A feladat az volt, hogy ezeket az üzeneteket személyesen adjuk át néhány szóbeli gondolattal az arra érdemes személyeknek.

Azt is tudatosítottuk magunkban, hogy a jó cselekedetek által mi is kapunk, hiszen a másokra való odafigyelés minket is épít, és pozitív érzésekkel tölt el, ami nagyon fontos a társas kapcsolataink ápolásában, a megfelelő szocializáció folyamatában.

Mivel a december a karácsony időszaka, ezért – a tavalyi évhez hasonlóan – kézzel készített meglepetés ajándékokat készítettünk iskolánk dolgozóinak, szaktanárainknak, hogy így fejezzük ki a szeretetünket és az odafigyelésünket. Az ajándékok elkészítésében minden diák részt vett, hiszen voltak, akik varrtak, ragasztottak, vágtak, illetve a kis kártyák megírásában is többen segítettek. Így büszkén elmondhatjuk, hogy a meglepetések elkészítése igazi csapatmunka volt. Az ajándékok elkészítésében Pataki Mónika és Lantos Adrienn kolléganők is segítettek, akiknek ez úton is köszönjük a munkáját! 

Az év végi hajrában arra is igyekeztünk odafigyelni, hogy olyan valakinek is meglepetést szerezzünk, akit nem ismerünk, aki távolabb él tőlünk. A tavalyi évben egy ismeretlen, több gyermekes családon segítettünk az osztályba járó diákok szülei segítségével, most pedig egy olyan lánynak készítettünk meglepetés üdvözlő kártyákat, aki már gyógyulófélben van egy komolyabb betegségből, de egészségi állapota miatt még nincsen lehetősége kimozdulni a házukból. A karácsonyi jókívánságokat elpostáztuk a keddi napon Jázminnak, így reményeink szerint, karácsonyra meg is fogja kapni azokat.

Jövőre, januárban, újult erővel, kipihenten, a céljaink megvalósítására fogunk figyelni és olyan gyakorlati ötleteket megvalósítani, amelyek segítenek abban, hogy minél könnyebben tudjuk a számunkra fontos céljainkat kitűzni és elérni.

A 2019-es évtől a december hónap jó cselekedeteivel köszönünk el, és kívánunk mindenkinek áldott, békés, meghitt karácsonyt szerettei körében!

 

 

Írta: Rideg-Fekete Márta, osztályfőnök