Csapatépítő délután a gimnáziumban

Iskolánkban szerettünk volna egy kellemes, önfeledt csapatépítő délutánt megvalósítani a 6.F osztály diákjaival és szülőivel. Így esett a választásunk az őszi szünetet megelőző pénteki napra, amely általunk kiválasztott nap  Képtalálat a következőre: „tök kép” életesnek bizonyult minden szempontból.

Szerencsések voltunk, mert az időjárás kedvezett a kinti, szabadtéri játékoknak, így kerülhetett sor arra a vetélkedőre, amelynek alapötletét az „1 perc és nyersz!” TV műsor adta. Lantos Adrienn kolléganővel összeállítottuk a játékokat, illetve a csapatépítő napot megelőzően a napköziben a diákok „tesztelték” is az időt, illetve a kiválasztott feladatok nehézségi fokát is. Ennek megfelelően lufikat kellett a levegőben egyensúlyban tartani, almatornyot kellett építeni, ping-pong labdákkal kellett sport poharakba célozni, dobókockákból kellett pálcikán tornyot építeni és megtartani azt, evőpálcikákkal kellett cukrokat és puffasztott falatkákat egyik tányérból a másikba átrakni, wc papírral kellett körbe tekerni az egyik csapattagot, illetve tollakat kellett a levegőben elkapni. A létszám alapján 3 csapatot tudtunk kialakítani, így a játékos vetélkedőben a szülők a gyerekekkel versenyeztek egy csapatban. Az „éles verseny” előtt próbakörökkel melegítettek be a játékosok, hiszen a helyszínen tudták meg, hogy milyen feladatok várnak rájuk. A „versenyt” a Tej csapat nyerte 68 ponttal, 1 ponttal megelőzve a Sárgák és a Walesi bárdok csapatát. (A pontozásból is látszik, hogy mennyire szoros volt a küzdelem a délután folyamán.)

A játékos vetélkedő után már eléggé megéheztek a játékosok, így pizzát rendeltünk, majd sor került a várva-várt Képtalálat a következőre: „tök kép”faragásra. Mindenki a saját kreativitásának és tapasztalatának megfelelő módon faraghatta ki az általa hozott tököt, így nem lett kettő egyforma. A témaválasztást illetően az internet is segítségünkre volt, így szívszemű, macska, morcos, vidám és ijesztő faragások születtek a kitartó munka eredményeképpen.  

A csapatépítő játékok során igazán jól éreztük magunkat, sokat nevettünk és hiszem azt, hogy jobban összekovácsolódtunk a közös, kellemes és izgalmas élmények hatására. A nap szervezésében és előkészítésében köszönettel tartozunk Lantos Adrienn tanárnőnek, aki szintén aktív szereplője volt a délutánnak.

Írta: Rideg-Fekete Márta, osztályfőnök