Giliczéné László-Kókai Mária tanárnő MOL Mester-M díjat vehetett át

Giliczéné László-Kókai Mária, a Csongrádi Batsányi János Gimnázium informatika- és fizikatanára eddigi tehetséggondozó munkájának elismeréseként március 22-én MOL Mester-M Díjban részesült.

A MOL Mester-M Díj azoknak az áldozatkész tanároknak, edzőknek a munkáját ismeri el, akik ösztönzik a tehetséges gyerekeket a sport, a művészet és a tudomány területén, ezzel egy időben szakmailag, emberileg is tanítványaik példaképei.

130-MesterM2019-_MG_0018 067-mesterm2019-78b0664A pedagógusokat általában saját, korábbi diákjaik és tanítványaik jelölik a díjra, majd a legérdemesebb jelöltek közül a MOL Alapítvány kuratóriuma összesen tíz személyt díjaz.
Idén a kuratórium több mint 400 jelölt közül választotta ki azt a négy természettudományos oktatót, három művésztanárt, valamint három edzőt, akik átvehették az elismerést.

Giliczéné László Kókai Mária tanárnőt 2014-ben érettségizett diákja, Mérőné Bálint Karola ajánlotta a díjra, aki jelenleg a GE Healthcare, Digital Technology Leadership Programjában szoftverfejlesztőként dolgozik.
200-MesterM2019-_78B0924_2

„A tanárnő szakkörein a legfiatalabbak a robotok, a Scratch vagy egy mobil alkalmazás játékos világán keresztül tanulhatják meg a programozás alapjait, később különböző eszközök vezérlésével vagy szoftverfejlesztéssel folytathatják tanulmányaikat.  A szakkörökön számos hazai és nemzetközi informatika és robotikaversenyre készültek fel a diákok, akik mindig jó eredményeket értek el.
Giliczéné tanárnő szabadidejét is szívesen áldozza a felkészülés támogatására, a versenyekre személyesen kíséri el tanítványait. Munkájának egyik fontos része, hogy bátorítsa a lányokat az informatikai és természettudományos pályák választására.”

Intézményünk honlapján több cikk is igazolja eredményes tevékenységét,
gratulálunk az elismeréshez, munkájához további sok sikert, kitartást kívánunk!

A díj kapcsán az alábbi portréfilm készült a Csongrádi Batsányi János Gimnáziumban.

yt2

A MOL Alapítványról:

Az elmúlt 12 év alatt tehetségtámogató programjaink több mint 4800 fiatalt segítettek több mint 600 millió forinttal. A tehetséges fiatalok mögött álló, sokszor láthatalan mesterek munkája nélkül azonban nem születhetnének meg azok a hazai és nemzetközi sikerek, amelyekre oly büszkék vagyunk” – mondta beszédében Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója a budapesti Gerbeaud Rendezvényházban tartott március 22-i ünnepélyes díjátadón.
A 2007-ben alapított MOL Mester-M Díj az elmúlt több mint tíz évben az egyik legrangosabb szakmai elismeréssé nőtte ki magát. Az idei díjazottakkal együtt 105 utánpótlásedző és tehetséggondozó tanár részesült az elismerésben.
A MOL mint Magyarország legnagyobb vállalata évente mintegy 1,7 milliárd forintot adományoz a különböző társadalmi kezdeményezések számára. (Forrás: MOL Alapítvány hivatalos sajtótájékoztatója – részletek)