Mezei futóverseny – továbbjutottunk az Országos Döntőbe!

Március 20-án, szerdai napon, Hódmezővásárhelyen rendezték a mezei futóverseny diákolimpia megyei döntőjét. A versenyen eldőlt, hogy mely versenyzők és csapatok jutnak tovább az országos döntőre, Gödöllőre. Gimnáziumunkból hét tanuló vett részt a futóversenyen különböző korcsoportokban, akik mind nagyszerű eredményeket értek el.

Az első és egyben a legfiatalabb versenyzőnk Kovács András, 6.F osztályos tanuló volt, Andris a III. korcsoportos fiúk versenyén a 74 indulóból a 42. helyet szerezte meg.

Az V. korcsoportos lányok versenyén több kiváló eredmény is született, először is Kasza Blanka (10.A) nagyszerű futással, egy szoros befutó után második helyen végzett, evvel az eredménnyel pedig továbbjutott egyéniben az országos döntőre.

Tábori Lilla (10.F) Blankától nem sokkal lemaradva, szintén jó futással a 8. helyen végzett. A lányok csapatából Dobai Jázmin (10.F) nagy hajrával a célegyenesben tudott még egyet előzni és a 13. helyezést érte el. A lány csapat két legfiatalabb tagja Hegedűs Gerda (8.F) és Varga Dorina (9.B) voltak, ennek ellenére nagyot küzdöttek és ügyesen végigfutották a 2500 méteres távot, érdekesség, hogy Gerda és Dorina fej-fej mellett értek célba és a chipes időmérő rendszer is megegyező időeredménnyel rögzítette őket, így a 15. és 16. helyet szerezték meg.

A csapatverseny eredményeit az egyéni helyezések alapján számolják ki. Ezek alapján a BJG-s lányok olyan jól teljesítettek, hogy a csapatversenyben 38 helyezési pontszámot sikerült elérniük és ezzel ezüstérmesek lettek, így pedig ők is részt vehetnek az országos döntő versenyén.

Végül utolsó versenyszámként következett a VI. korcsoportos fiúk versenye, ahol Kovács Márton (12.F) képviselte iskolánkat. A futam után kiderült, hogy Marci egyszer megállt megigazítani a cipőfűzőjét, illetve egyszer az elválasztó sávoknál rossz irányba futott el, viszont ennek ellenére is magabiztosan, 13:37-es idővel megnyerte a versenyt és ő is továbbjutott az országos döntőre.

Egy gyönyörű napsütéses napon elégedetten, boldogan és nagyszerű eredményekkel távoztunk Hódmezővásárhelyről. A verseny körülményei tökéletesek voltak, ehhez hozzájárult a megfelelő időjárás és a profi szervezői munka, köszönjük ezúttal is a szervezőknek. Diákjainkra pedig, akik képviselték iskolánkat, nagyon büszkék lehetünk.

A verseny időeredményeit és befutó videóit az alábbi linken meg lehet tekinteni:
http://old.hodmentor.hu/mezei/?fbclid=IwAR0bXAIX5KZIM322V0KZnVqHPL3PAba2SmwRizo0BbY4GJSqSGaJC7foNiQ