A kézilabda diákolimpia megyei elődöntőjén jártunk!

A BJG kézilabdacsapata diákolimpia mérkőzésen vett részt november 12-én, hétfőn. A mérkőzéseket a szegedi sportcsarnokban bonyolították le.

Első mérkőzésünket a Szegedi Deák Ferenc Gimnázium csapata ellen játszottuk. A Deák csapata nagyon erős játékosokból áll, melyek nagy része a Pick Szeged utánpótlás csapataiban versenyez, így elég nehéz feladat volt velük felvenni a versenyt. Egy gyenge első félidő után, a másodikban egész jól játszottak a fiúk, de végül a szegedi csapat magabiztosan nyerte a találkozót.

Végeredmény
Deák – Batsányi  40 – 8

Gólszerzők: Csernák T. 4, Bónus Á. 2, Pesti K., Gémes Cs.,

Második mérkőzésünket a kevésbé képzett, ám szintén nagyon erős Szegedi Gábor Dénes Szakgimnáziummal játszottuk. Az első 10-15 percben fej – fej mellett haladtak a csapatok, kiélezett volt a küzdelem. 6 – 6-os állásnál az ellenfél edzője időt kért. Ekkor kicsit kiestünk a ritmusból és sok technikai hibával, eladott labdával játszottunk, melyet az ellenfél könyörtelenül kihasznált, így félidőben már ők vezettek 17 – 8-ra. Támadásban a csapat húzóemberei Csernák Tamás, Vig Dániel és Kiss Gergő voltak, akik szépségdíjas találatokat szereztek. A második félidőben a Gábor Dénes magabiztosan tartotta előnyét és kevés hibával játszott, így nem tudtunk felzárkózni. Az egész csapatot dicséret illeti, ugyanis hatalmasat küzdöttek a fiúk és a tavalyi eredményekhez, illetve az ellenfél erősségéhez viszonyítva szépen helyt álltak. 

Végeredmény
Batsányi – Gábor Dénes  35 – 17
Gólszerzők: Bónus Á., Csernák T. 5, Gémes Cs., Kiss G. 4, Pesti K., Péter T., Vig D. 4,