Új Erasmus+ projekt indul a Batsányiban

 

„Reading is Fun!” elnevezéssel indul a spanyol főkoordinátorságú új Erasmus+ projektünk, melynek fő témája az olvasás, és fő célkitűzése, hogy felhívjuk a diákok figyelmét az olvasás szépségére, hasznosságára és fontosságára. A tizennyolc hónapot átölelő programsorozat első állomásaként a partneriskolák képviselői a téli szünet előtt ellátogattak a  spanyolországi Santanderbe,  a Colegio San José iskolába, hogy részt vegyenek a projektindító találkozón.
A kollégák a vendéglátókon és rajtunk kívül Törökországból, valamint Romániából (onnan két iskolából) érkeztek, hogy közösen áttekintsük a kitűzött célokat, konkretizáljuk a feladatokat és meghatározzuk a teljesítések időpontjait. Ezzel párhuzamosan ismerkedtünk a külföldi oktatási intézmények szerkezetével, működésével és oktatási programjával.
A vendéglátó iskolában lehetőségünk volt személyesen megtekinteni a tantermeket, közelebbről megismerni a belső működését, valamint részt venni tanítási órákon. Az itt szerzett tapasztalataink alapján összehasonlíthattuk a partnerintézményekben zajló oktató-nevelő munkát, összegezhettük a hasonlóságokat és különbözőségeket. A tanítási órák során látott jógyakorlatokkal szakmailag is gazdagodhattunk, és mindez jó alapot nyújtott ahhoz, hogy a partnerek saját módszereikről is beszélgethessenek.
A háromnapos munkalátogatás során a régió oktatási központjában fogadták csoportunkat és a megbeszélés során fény derült arra, hogy a jelenlegi pályázati fordulóban a mi közös pályázatunk az egyetlen, amelyet Kantábria tartományban támogatásra érdemesnek találtak és megkülönböztetett figyelemmel kísérnek.
A projektben mindegyik iskolából tizenhat-tizenhat diák vesz részt a program megvalósításában, nekik nyílik lehetőségük arra, hogy megtapasztalják a nemzetközi projektben való közreműködés szépségeit, ismerkedhessenek más kultúrákkal, élményeket szerezhessenek az olvasás kapcsán, és ezzel együtt gyakorolhassák, fejleszthessék angol nyelvtudásukat.