Adventi kirándulás Budapestre

December 8-án iskolánk kis csapata a kora délutáni órákban útra kelt, hogy megtekintse a méltán európai hírű adventi vásárt Budapesten, a Szent István téren.
Bár a szentesi vonat késése egy órás csúszást eredményezett programunkban, ez nem szegte kedvünket. Budapestre érkezve először elsétáltunk a Parlamenthez, megtekintettük a több mint 24 méter magas Ország Karácsonyfáját, melyet idén is 16 000 led égővel díszítettek.
Utunk a Szent István térre, a Bazilikához vezetett ezután, ahol elvegyültünk a vásári forgatagban. Élveztük a fantasztikus ételek illatát, látványát, rácsodálkoztunk a töltött káposztás lángosra, és egyéb magyaros találmányra. Közben kézműves termékek sokaságát tekinthettük meg, melyek közül talán a Király Marcipán Manufaktúra desszertjei voltak a leglátványosabbak.
Két fényfestő programot is megtekinthettünk, valamint egy röpke koncertnek is fültanúi lehettünk – megállapítottuk, hogy méltán lett már három alkalommal is Európa legszebb karácsonyi vására az Advent Bazilika.
Hazafelé indulván kicsit megtapasztaltuk a hullámzó tömeget a budapesti metrón, egy rövid időre betértünk vacsorázni a plázába, majd az esti vonattal visszatértünk Csongrádra.