A 2022/2023-as tanév díjazott tanulói

A Batsányi János Alapítvány kuratóriuma a 2022/2023-as tanévben Pro Schola Díjban részesíti művészeti kategóriában 

Koncz-Bisztricz Tamás 12B osztályos tanulót.

       

 

Tamás kimagasló képességekre tett szert a látható világ jelenségeinek finom, árnyalt értelmezésében. A természeti környezettel való kapcsolatát, természetszeretetét kreatív képességek kibontakoztatására fordította. A természetről készített fotóiban felismerte a vizualitásban megjelenő érzelmi, gondolati, erkölcsi és esztétikai értékek fontosságát. Fotóit hazai és nemzetközi versenyeken is megmérettette. Számos versenyeredménye közül a – „NaturArt, az Év természetfotósa 2019” fotópályázat Ifjúsági kategóriában elért 1. helyezést, – „Asferico 2020 XlV International Natur Photography Competition” Teenager kategóriában elért kategóriagyőztes eredményét, – Varázslatos Magyarország „Ember a természetben” kategóriában elért összesített első helyezését, – „Close-up Photographer of the Year 2020” Joung Close-up Photographer of the Year címet, – „Young Bird Photographer of the Year 2019” arany érmét tartja a legértékesebbnek. Sikereiről hazai és nemzetközi médiákban riportok, újságcikkek jelennek meg, fotói címlapképként szerepelnek. Hagyományos eszközök és drón segítségével iskolai rendezvények dokumentálásában is részt vett. Legsikeresebb fotóinak gyűjteményéből előadássorozatot készített, elmesélve a bemutatott fotók elkészítésének különleges, sokszor kalandos történetét. Előadásával az iskolánkban, a városi közönség előtt és a környező településeken is szerepelt. Örömteli, élményt nyújtó személyes megnyilvánulása osztatlan sikert aratott. Iskolatársait és közönségét példamutatóan segíti az önálló alkotótevékenység és alkotó magatartás megszeretésében. Fotóinak motiváló hatása segíti az érzelmi gazdagodást, az empátia, az intuíció fejlődését. Kritikai gondolkodása kimagaslóan fejlett önértékeléssel és önismerettel párosul.

 

A Batsányi János Alapítvány kuratóriuma a 2022/2023-as tanévben Pro Schola Díjban részesíti közösségi kategóriában 

Tonomár Nina Bonita 12B osztályos tanulót.

 

Nina három éve látja el a gimnázium diákönkormányzatának elnöki posztját, képviseli iskolánkat városi és megyei szinten egyaránt. Számon rendezvényünk konferálásáért felelős. Programjainkon fontos szerepet tölt be szervezői munkájával is,  de fontos közösségépítő szerepe is.. Számos iskolai program megvalósításában játszott szerepet: iskolai nyílt napok, diáknapok, télapó ünnepségek, iskolai és megyei diákparlamenti találkozók, szalagavató, rendezvények okleveleinek készítése stb. Közösségépítő munkáját osztálya életében is következetesen végzi, osztálytársai számíthatnak rá. A szalagavatót követő diákrendezvény főszervezőjeként is bizonyította szervezői tehetségét. 

 

A sport is kiemelten fontos Nina életében, FitKid versenyeken az alábbi eredményeket érte el:

  • 2022 szeptember 22. Európa-bajnokság 2. hely 
  • 2022 május 6. Országos bajnokság 1.hely 
  • 2022 március 26. Országos Bajnokság 1.hely
  • 2020 február 23. Országos bajnokság 1.hely 
  • 2019 május 5 Fitkid Országos Bajnokság 1. hely + Gp kupa

 

 

A Batsányi János Alapítvány kuratóriuma a 2022/2023-as tanévben Pro Schola dicséretben részesíti közösségi kategóriában 

Taricska Bálint 12F osztályos tanulót.

 

Bálint tagja volt az Iskola TV diákszerkesztőségének, fotókkal, videókkal örökítette meg az Erasmus programok eseményeit, drónnal és a templomtoronyból készített fotóival részt vett a „Nagy Periódusos Rendszer Performansz Guinnes Record állítás” kísérletének dokumentálásában a Kossuth téren, a „Jerusalema tánc kihívás” résztvevőinek táncát megörökítette, évek óta csatlakozik a Szalagavató Ünnepségek dokumentálásának folyamatához, ő készítette saját osztályának Szalagavató Ünnepségén az osztályprodukció vizuális elemeit , valamint Az Országos Földrajzverseny bemutatófilmjét. Az ő munkája iskolánk idei bemutatkozó promóciós filmje is. Munkáiban megvalósul a kreatív médiahasználat és a médiaértés kultúraközvetítő szerepe, több egymáshoz kapcsolódó tárgyban szerzett ismeretek, tapasztalatok koherens felhasználásának képessége. Alkotómunkája során alkalmazta a csoportmunka módszerét, tudását a közösség érdekében használta. Hozzájárult az osztályközössége és az egész iskola pozitív megítéléséhez. A közösség iránt érzett felelősségvállalása példamutató. Kimagasló készségeket szerzett a média által alkalmazott mozgóképi kifejezőeszközök értelmezésében, megfelelő kommunikációs stratégiával médiatartalmakat hozott létre. Problémamegoldó, alkotó tevékenységét a függetlenség, a kreativitás, az innováció jellemzi. Képességeit szakirányú továbbtanulással kívánja továbbfejleszteni.

 

A Batsányi János Alapítvány kuratóriuma a 2022/2023-as tanévben Pro Schola dicséretben részesíti művészeti kategóriában 

Urbaniczki Blanka 12A osztályos tanulót.

 

Blanka gyermekkora óta aktívan énekel és elmondása szerint nagy örömmel tölti el, ha másoknak is örömet szerezhet a tehetsége megmutatásával. Iskoláját, a Csongrádi Batsányi János Gimnáziumot és Kollégiumot több alkalommal is méltóképpen képviselte 2019 óta, így az elmúlt évek alatt 1. és 2. helyezéseket ért el a városi Ki? Mit? Tud? tehetségkutató versenyeken, valamint a hódmezővásárhelyi H-faktor elnevezésű, szintén tehetségkutató versenyen is 2. helyezéssel ismerték el énektudását 2021-ben. Iskolánkban számos alkalommal lépett fel zenei rendezvények alkalmával, így például minden évben a Zene világnapján, a Batsányi Joyful Gang színpadán, Diáknapokon és gimnáziumunk egyik legnagyobb rendezvényén, a végzősök szalagavatóján is vállalt fellépést 2022 decemberében.

 

A Batsányi János Alapítvány kuratóriuma a 2022-2023-as tanévben Farkas György-díjjal jutalmazza

Somogyi Árpád Ferenc 12F osztályos tanulót.

 

Árpád angol nyelvből a nyolc év során számos versenyen mutatta be tudását. A Nyelvtudással az Egységes Európáért Alapítvány a Nemzetközi ECL Nyelvvizsgarendszer Nemzetközi Titkárságának és az ECL Nyelvvizsgarendszer Magyarországi Elnökségének támogatásával 2019 tavaszán országos versenyt hirdetett középiskolás, nyelveket szerető és tanulni vágyó fiataloknak. Az első fordulóban megszerzett pontjai alapján Árpád bejutott az ECL Országos Nyelvi Verseny döntőjébe, a legjobb húsz közé. Az Országos Általános Iskolai Tanulmányi Versenyen, és Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeken ért el még kiemelkedően szép eredményt 11. és 12. tanévben is. Mindkét évben a második fordulóba jutott Budapesten és jól szerepelt, a döntőtől néhány pont választotta el. Előrehozott érettségit tett angol nyelvből középszinten 99%-os, emelt szinten 98%-os eredménnyel. C2-es felsőfokú nyelvvizsgát szerzett 2020-ban.

 

A Batsányi János Alapítvány kuratóriuma a 2022-2023-as tanévben Havas Gyula-díjjal jutalmazza

Papp Hunor 8F osztályos tanulót.

 

Hunor a Curie matematikaverseny országos döntőjében 4. helyezést, a Bonifert Domonkos nemzetközi matematikaverseny országos döntőjében pedig 1. helyezést ért el.

 

A 2022-23-as tanévben a kuratórium két Informatikai-díjat ad ki.

 

Egyéni kategóriában Informatikai-díjat nyert:

Puskás Szilvia Erzsébet 10F osztályos tanuló.

 

Szilvia az idei évben az Országos Grafikus Programozási Versenyen 1. helyezést ért el.

 

Csapat kategóriában Informatikai-díjat nyertek a NextGen csapat tagjai:

Bárkai Flóra Fáni 10F

Pigniczki Péter 9F

és Suti Simon 9F osztályos tanulók,

A csapat a Kecskeméti Neumann János Egyetem és Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium által meghirdetett „Programozó Verseny Neumann János emlékére” elnevezésű háromfordulós nemzetközi csapatversenyen 18. helyezést értek el.

 

Gratulálunk a díjazott diákoknak, felkészítő tanáraiknak és további sok sikert kívánunk!

A Batsányi János Alapítvány Kuratóriuma