MEDVE Szabadtéri matematikaverseny eredményeink a verseny regionális fordulóján a Gellért-hegyen

Örömmel számolunk be arról, hogy a tegnapi napon május 19-én megrendezett Medve Szabadtéri Matekverseny Regionális fordulóján Budapesten a Gellért hegyen iskolánk 11, egyenként  3 fős csapattal vett részt a megmérettetésen.

Számunkra ez nem csak verseny, a dimbes-dombos zöld táj, a ragyogó napsütés, a kanyargó Duna, a város látványa alattunk megkapó, évek óta egyik legkedvesebb programunk, amelyet nagyon várnak diákjaink.

6-11. évfolyamról érkeztünk versenyzőkkel, a nagyok rutinosak, a kicsik főleg sokat futnak, mindig ők teszik meg a legnagyobb távot a verseny 3 órás ideje alatt, most a kis hatodik osztályos csapatunk 8922 m-t járt be fejenként.

A verseny szervezőinek elsődleges célja a sportolási lehetőség és a matematika összekapcsolása, a kollaboráció és az együtt gondolkodás örömének megélése.
11 csapatunk diákjai összesen 135 966 métert, azaz közzel 136 km-t tettek meg, ami kiváló sportteljesítmény is egyben!

 

Kiemelkedő helyezéseket értek el diákjaink, gratulálunk nekik, és felkészítő tanáraiknak is!
A 11 csapat összesített eredménye 7 Arany és 4 Ezüst minősítés.

151 csapatból a  KISMEDVE kategóriában a 4.helyet szerezték meg:

Papp Hunor, Bárány Benedek, Ambrus Zalán (8F). Szintén KISMEDVE kategóriában 6. helyen végzett: Szitás Ábel, Trungel Ádám, Vig Zoltán (7F).
Tanári csapattal  az ELTE Informatikai Kara mögött végeztünk, így díjazott II.helyezést hoztuk el Ursa Major (csak tanárok) kategóriában.

 

Ez a három csapat a kitűzött feladatok mindegyikét a kijelölt 180 percen belül hibátlanul megoldotta, tanári csapatunk pedig az összes versenyző Ursa Major csapat közül a legrövidebb távon hiba nélkül teljesített.

Ragyogó, vidám, eredményes napunk volt, este 21:00-ra érkeztünk a Csongrádi Mozi parkolójába.

 

 

 Blázsik Tünde és Hekkelné Zsíros Ildikó