LABDARÚGÁS

Nagyszerűen szerepelt iskolánk labdarúgó csapata az Országos Diákolimpia döntőjén.

A vármegyei döntő megnyerésével szereztek jogot az országos döntőn való indulásra, ahol az előkelő XII. helyet érték el.

A 20 csapatot sorsolás útján 4 csoportra osztották. Mi a D csoportba kerültünk. Ott az alábbi eredményeket értük el:
Csongrádi Batsányi János Gimnázium és Kollégium – Siófoki SZC Baross Gábor Technikum és Szakképző Iskola 3:2
Csongrádi Batsányi János Gimnázium és Kollégium – Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium (Sopron) 4:3
Csongrádi Batsányi János Gimnázium és KollégiumDebreceni Ady Endre Gimnázium 1:1 (büntetőkkel: 2:3)
Csongrádi Batsányi János Gimnázium és Kollégium – Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum 1:4

A csoportban 3. helyezést értünk el. Csoportonként az első két csapat jutott a legjobb nyolcba.

Ha a büntetőkkel szerencsénk lett volna, akkor bejutottunk volna a legjobb nyolc csapat közé még úgy is, hogy az utolsó mérkőzés eredménye nem számított volna. Ezen a meccsen két meghatározó játékosunkat is lerúgták, megsérültek. Ez megzavarta a csapatot és az aznapi utolsó meccset elveszítettük.

Másnap az első meccsen a legjobb 10 csapat közé kerülés volt a tét.  Itt a Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Asbóth Sándor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiummal 2:2-es döntetlen értünk el. Újra a büntetők következtek, sajnos számunkra vereséggel végződött.

Következett a 11. helyért folytatott küzdelem. Ott a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégiummal meccseltünk. Végeredmény: 1:1, büntetőkkel 2:0- ra kikaptunk.

A hat meccs eredménye a rendes játékidő szerint: 2 győzelem, 3 döntetlen és 1 vereség.  Sajnos a büntető rúgások nem mentek. A legfájóbb a Debrecen elleni, mert a rúgásoknál előnyben voltunk és azzal sokkal előrébb végezhettünk volna. A sérülések is hátráltattak bennünket (szinte mindenkinek volt kisebb-nagyobb baja) és egyhén szólva a játékvezetők sem voltak a helyzetek magaslatán.

Érdekesség: a döntőbe az a soproni csapat került be, akit mi a csoportküzdelmeknél 4:3-ra megvertünk!
Ők egy vereséggel döntőztek, mi egy vereséggel tizenkettedikek lettünk.

A csapat nagyon küzdött, harcolt, minden dicséretet megérdemelnek!

Külön köszönjük a szurkolást a szülőnek, a testvéreknek és a barátnőknek, mert 16-an jöjjek el buzdítani a csapatot, az összes meccset végigszurkolták! 

A csapat tagjai voltak:

Bódi Ádám 11.F, Csaba Dániel 12.A, Forgó Csanád 10.F, Horváth Hunor 9.A, Kardos Csanád 11.F, Kovács Zsolt 11.F, Mészáros Milán 11.F, Nacsa Richárd 10.F, Szabó-Bogár Dávid 11.A, Szűcs Martin Pál 11.B. 

Felkészítő tanár: Borda Zsolt

 

GRATULÁLUNK!