Egy nyertes pályázat: kortárs könyvekkel bővült iskolánk könyvtára

Február 14-én a Könyvtárostanárok Egyesülete a „Rajzoltak nekünk” pályázat keretében sorsolta ki a Pagony Kiadó „Rajzolj nekem” jótékonysági akcióján összegyűlt több mint egymillió forintot. A nyertesek (tíz iskolai könyvtár) egyenként 107 ezer forint értékben válogathattak a Pagony Kiadó és a Tilos az Á Könyvek kiadványai közül. Iskolánk könyvtára a nyertes pályázatnak köszönhetően 30 kortárs ifjúsági- és gyermekirodalmi könyvvel bűvült.

Fontosnak tartottuk, hogy a könyvek valóban olyanok legyenek, amiket a gyerekek szívesen olvasnak, ezért a kiválasztás közösségi tervezéssel történt, a diákok szavazatait is figyelembe véve. A gyerekek izgatottan várták a könyveket. Május elején  végre megérkeztek a kiválasztott olvasmányok, amelyek reméljük sok olvasónak okoznak örömet!

A pályázatnak köszönheően iskolánk könyvtári életébe is bepillantást nyerhetnek azok, akik meghallgatják a Kossuth Rádió Vendég a háznál című műsorában elhangzó riportot. (2023.03.27.)

https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2023-03-27_11-32-11&enddate=2023-03-27_12-07-37&ch=mr1

Bízunk benne, hogy ez az akció is felhívja a figyelmet az élményszerű olvasás jelentőségére és hogy milyen fontos lenne az iskolai könyvtárak támogatása, hogy kortárs olvasmányokat adhassanak a gyerekek kezébe!