Anya Te tudod? Apa Te tudod?

A Csongrádi Batsányi János Gimnázium  TErmészetTUDOmányos Diáklaboratóriuma tizennegyedik alkalommal hirdeti meg „Anya Te tudod, Apa TE tudod” elnevezésű rendezvényét, amelynek időpontja: 2023. május 3., szerda délután.
Természettudományos témájú foglalkozásainkra kisgyermekek és szüleik, nagyszüleik jelentkezését várjuk, azokét, akik szeretnének együtt laboratóriumi kísérleteket és megfigyeléseket végezni.
Négyféle programmal készülünk:
A foglalkozásokra érkezőket Szabó László tanár úr fogadja, aki rövid ízelítőt ad konyhai kísérletekből.
E bemutató után a Diáklaboratóriumban, két csoportban kémiai és környezetvédelmi témájú megfigyelésekre, laboratóriumi kísérletekre kerül sor. A foglalkozások szünetében sem fognak vendégeink unatkozni, mert a folyosón elhelyezett asztaloknál az otthoni konyhában is megismételhető fizikai kísérleteket végezhetnek a gyerekek. A kötetlen egyéni kísérletezést batsányis diákok is segítik. 
Néhány szó a laboratóriumon belüli foglalkozásokról:
Tábori Levente tanár úr foglalkozásának címe: Színjáték a kémcsőben
 Nekiszegezzük a kérdést pár atomnak, molekulának, sónak: „Barátom, neked melyik is az igazi színed?” Lehet, hogy nem is olyan egyértelmű?!
Törökné Török Ildikó tanárnő foglalkozásának címe: A Föld bajnokai
A látogatók megismerhetik a környezetszennyezés, a globális környezetvédelmi problémák okait, elsősorban a vízszennyezés következményeit és megelőzési lehetőségeit. Megtanulhatják a mikroszkóphasználat rejtelmeit, a környezetvédelmi vizsgálatok alapjait és modellezhetik a víz-és talajszennyezés következményeit
A rendezvény ingyenes, de a korlátozott létszám miatt regisztrációhoz kötött.
Jelentkezés az alábbi űrlap kitöltésével történik.
Kérjük, úgy tervezzék ezt a napot, hogy a résztvevők 16:15-16:25 között érkezzenek meg az iskolánkba! 
Érkezés: az épület Andrássy utcai bejáratán, gyülekezés a Szucsán András teremben.
A programok várhatóan 18:20-kor végződnek.