Pintér Lajos 70.

Pintér Lajos, Radnóti-díjas költő, Csongrád díszpolgára, iskolánk egykori diákja idén ünnepli hetvenedik születésnapját. Ez alkalomból március 20-án irodalmi rendezvényeket szervezett a Távlat Közhasznú Egyesület és a csongrádi Művelődési Központ.

A Radnóti – szobornál, illetve a Pintér Lajos 70. című irodalmi rendezvényen a csongrádi Batsányi János Gimnázium diákjai Radnóti – és Pintér Lajos – verseket adtak elő.

Az ünnepség Radnóti Miklós szobra előtt indult, ahol Fábiánné dr. Szenczi Ibolya mondott köszöntőt, majd Pintér Lajos tartotta meg ünnepi beszédét. A köszöntő előtt iskolánk diákja, Kovács Emma (9.f), Radnóti Miklós Nem tudhatom című művét szavalta.

Az öt órakor kezdődő irodalmi esten Fábiánné dr. Szenczi Ibolya beszélgetett Pintér Lajossal. Az estet Csák László hangász és a csongrádi Batsányi János Gimnázium diákjai tették még színesebbé.

Iskolánkból a 9. f és a 12. f osztály tanulói Pintér Lajos Csongrádhoz kötődő verseit, prózai írásait adták elő. A műsorban elhangzott az egyik legismertebb verse a Fehéringes folyók című is Erőss Botond (9.f) előadásásban. A vadszeder útján című prózai írást Molnár Eszter (9.f) és Kardos Réka, Fák – Csongrádnak, városomnak Kovács Emma (9.f), Cinkék Keller Kitti (9.f), most Kardos Réka (9.f), ill. bölcső című versét Tóth Máté (12.f) adta elő. Lovas Laura