Büszkeségeink Hajdan és Most Programsorozat: Koncz-Bisztricz Tamás

A programsorozat decemberi vendége Koncz-Bisztricz Tamás, 12.B osztályos tanulónk volt. Tamásra nagyon büszkék vagyunk, mivel már számos hazai és nemzetközi díjat nyert fotóival, többek között a Golden Turtle „Természet a fiatalok szemével” első helyezettje, illetve már több alkalommal is megszerezte az év ifjú hazai természetfotósa címet.

Előadásában fotókkal illusztrálta emlékeit, illetve számos csodaszép holtágat, környékbeli természeti kincseket is megismerhettünk. A környezeti nevelés fontossága kiemelt a számára, bemutatta azt is, hogy igyekszik segíteni a madarakon, saját készítésű madáretetőit is megcsodálhattuk fotóin. Előadása során a természetvédelem és fotózás szervesen összekapcsolódott, nagy lelkesedéssel fűzött egy-egy történetet a képek elkészítéséről.

Előadásában sugárzott a természet iránti tisztelet, a szabadság szeretete és az a tudás, amit különösen a madárfajokról hallhattunk. Türelemmel tanította a közönségét a különböző baglyokról, hósármányról, vöcsökről és még számos állatról. A fotózás iránt érdeklődőknek hasznos tippekkel szolgált, hogy készítsük el a legszebb természetképeket.

További sok sikert kívánunk Tamásnak álmai fotóinak elkészítéséhez.