EcoCamp 2022

A BJG lelkes diákjai a 2022-es ECOCAMP-en

Július utolsó hetében összesen hat batsányis diák járt az SZTE GTK egyhetes tanulmányi táborában, az EcoCampen. Szállásunkat az újszegedi Móra Ferenc kollégium-, egész hetes jókedvünket pedig a fiatal szervező csapat biztosította, akik közül a legtöbben még maguk is a GTK egyetemi hallgatói, így igazán baráti viszony alakult ki velük is a tábor során.

A tábor lényegében egy 1 hetes csapatverseny, ugyanis a közel 40 résztvevő 5 csapatban mérte össze tudását és kreativitását a hét során különböző délutáni sport- és városjáró vetélkedőkön. Délelőttjeinket előadásokon töltöttük, melyek gazdasági ügyekről, marketingről vagy épp a jó előadás-technikáról szóltak, de még a NAV munkásságba is beletekinthettünk. Az este pedig bár a jól megérdemelt pihenésé is lehetett volna, a társaság többsége mégis inkább a közösségi tereket választotta hogy egy kicsit kiengedje a gőzt. A hetet végül egy „záróvizsgával” fejeztük be, ahol egy aktuális gazdasági helyzetet kellett prezentálnunk. Ez volt az utolsó csapatfeladat.

Összességében egy igazán mozgalmas és élményekben gazdag hetet tudhatunk magunk mögött. Annyi biztos, hatalmas élmény volt részt venni az EcoCampen. Nem egy szokványos tábor, nem szokványos emberekkel és szervezőkkel. (Kornyik Vivien)

Koncz Máté: Rengeteg új emberrel ismerkedtem meg és sok egyetemi hallgatóval is összebarátkoztam ami nagyon tetszett. Egyedül a korán kelés volt ami nem tetszett annyira.

Oláh Csenge: Az EcoCamp alatt nem csak új ismeretekre tettem szert, hanem számos új emberrel is megismerkedhettem. Betekintést nyerhettem az egyetemista létbe, amit (szerencsére) nem csak hosszú előadások jellemeznek, hanem rengeteg más, (izgalmasabb) program gazdagít.

Asztalos Máté: Ami tetszett hogy érdekesek voltak a szakmai előadások és tömörek, a szabadidős programoknak a fele elég jó volt a másik fele nem annyira. Negatívum volt hogy Szegeden belül nagyon sokat kellett sétálni a tábor helyszínei között.

Dobai Konrád: Az EcoCamp során megtapasztalhattuk a szegedi egyetemi mindennapokat. A délelőttök során könnyed GTK-s órákon vettünk részt. Délután csapatéptő programok keretében velünk egy idős, hasonló érdeklődésűekkel építhettünk szorosabb kapcsolatot. Délutáni programok nagyon sokszínűek és változatosak voltak, mint például a szellemi- és sportvetélkedők, na meg persze a főzőverseny. Összességében nagyon tetszett a hangulat, és alig várom, hogy jövőre is részt vehessek. Mindemellett mindenkinek ajánlom, akit kicsit is vonz valamely GTK-ás szakterület.

Radics Milán: Egy hangulatos, jó táborban vehettem részt a barátaimmal július végen. Igazán tetszett, hogy belátást nyertünk az egyetemi mindennapokba és annak zsúfoltságába. Délelőtt érdekes előadásokat hallgathattunk, késő délután pedig csapatépítő programok keretében mérték össze “tudásukat” a csapatok a tábor ideje alatt.