A Batsányi János Alapítvány díjazottjai

A Batsányi János Alapítvány kuratóriuma a 2021-2022-es tanévben Havas Gyula-díjjal jutalmazza

 

Papp Hunor 7F osztályos tanulót.

 

Hunor a Curie Matematikaverseny országos döntőjében 2. helyezést ért el, a Körösök Menti Levelezős Verseny országos döntőjében 1. helyezett lett, tagja volt a Medve Matematika csapatversenyen országos 2. helyen végzett csapatnak és a Bonifert Domonkos verseny nemzetközi döntőjében 9. helyet ért el.

 

 

A kuratórium a 2021-2022-es tanévben két tanulónak ítélte oda a Farkas György-díjat, mindketten angol nyelvből értek el kiemelkedő versenyeredményeket.

 

Farkas György-díjat nyert

 

Puskás Szilvia Erzsébet 9F osztályos tanuló.

 

Szilvia a 2021-2022-es tanévben a HEBE Országos angol nyelvi levelező versenyen 12. helyezést ért el, az ECL által szervezett Országos Nyelvi versenyen pedig a döntőbe jutott és ott 8. helyezést ért el. Emellett aktívan részt vett az iskola Erasmus+ programjaiban és megszerezte a felsőfokú nyelvvizsgát is.

 

 

 Farkas György-díjat nyert

Somogyi Árpád Ferenc 11F osztályos tanuló.

 

Árpád a 2019-2020-as tanévben az ECL által szervezett Országos Nyelvi verseny döntőjébe jutott, a 2021-2022-es tanévben pedig az angol nyelvi OKTV első fordulójában 90% feletti eredményt ért el, és ezzel a második fordulóba jutott. Emellett 2020-ban megszerezte a felsőfokú nyelvvizsgát, majd a következő évben Cambridge C2-es, anyanyelvi szintű nyelvvizsgát tett.

 

Gratulálunk a díjazott diákoknak és felkészítő tanáraiknak!