Erasmus Napok 2021

A Tempus Közalapítvány szervezésében immár második alkalommal csatlakoztunk a programsorozathoz. A nemzetközi Erasmus Napok keretében együtt ünnepeltük az Erasmus+ programot október 15-16. között, ahol minden szervezet megmutathatta magát különféle események szervezésével, a program iránt érdeklődők pedig ellátogathattak, vagy akár online csatlakozhattak a színes programokhoz.

Iskolánkban egy online közösségi esemény keretében régi emlékeket, korábbi nemzetközi kapcsolatokat mutattunk be, üdvözlő üzeneteket kaptunk korábbi partnereinktől, de a most futó négy pályázat is bemutatkozott. Diákjaink ötlete alapján minden szünetben magyar és nemzetközi dalokat hallhattunk a két nap során. Gerendi Anna és Koncz Réka citerán játszottak és csodaszép népdalokat énekeltek. Urbaniczki Blanka és Lakatos Laura énekes műsorszámai is hatalmas érdeklődésnek örvendtek mindkét napon.

Egy információs pultot is kialakítottunk, ahol az érdeklődő diákok kérdezhettek, apró meglepetéseket kaphattak, valamint találkozhattak korábban már utazáson résztvevő diákokkal. Szerettünk volna tematikus napot is szervezni, ahol a környezettudatos magatartásra hívta fel a figyelmet Ian Davies és Edina Davies, akik hatalmas inspirációt jelentenek a helyi közösségnek a Tisza Tidy Up elnevezésű kezdeményezésükkel. Angol nyelvű előadásaikon tanulóink megismerkedhettek a közösség munkájával és további közös akciókat is tervezünk. Online eseményünk, fellépéseink az alábbi hivatkozáson visszanézhetőek: https://fb.me/e/11eOozwBB

Köszönet a Tempus Közalapítványnak támogató segítségéért. Jövőre újra találkozunk!