Aludj bent a gimiben!

Iskolánk 8/F osztályos diákjai és Pataki Mónika helyettes osztályfőnök is részt vett október 1-jén a már hagyománnyá vált „Aludj bent a gimiben!” elnevezésű batsányis programon, amelyet évekkel ezelőtt talált ki iskolánk jelenlegi igazgatója, Kiss Attila tanár úr, így az évek során már sokadik alkalommal került megszervezésre ez a nem mindennapi esemény. A program elnevezése ugyanakkor megtévesztő, hiszen az alvás volt az egyetlen olyan program, amit nem terveztünk, ahogyan a korábbi osztályok sem. A nagy napra izgatottan készültek a diákok és már előre megterveztük, hogy hogyan is töltsük el az éjszakát úgy, hogy lehetőleg ne aludjunk. A napunkat este 20.00 órakor kezdtük a kis tornaterem birtokbavételével, ahova bepakoltuk a hálózsákjainkat (arra az esetre, ha mégis aludni szeretnénk egy kicsit), bőröndjeinket és többek között az úgynevezett indukciós főzőlapot és az ahhoz tartozó speciális edényeket is, amelyeket az éjféli pudingfőzéshez hoztak be a diákok. Az este kezdéseként kosaraztunk, zenét hallgattunk, énekeltünk – mert a zene világnapja éppen aznap volt – majd 21.00 óra után megérkezett a megrendelt vacsoránk, amely elfogyasztása után belevetettük magunkat az éjszakai programokba. Ezek között szerepelt az éjszakai bújócskázás zseblámpákkal, a közös beszélgetés az aulában, az éjféli pudingfőzés, csocsózás és ping-pongozás a játékteremben, röplabdázás és kosarazás a kis tornateremben. Éjfél után, közeledve a reggelhez, a hajnali filmnézés sem maradhatott el pattogatott kukorica társaságában. A közös napunk szombat reggel ért véget, amikor is 7.00 óra után összepakoltunk és elindultunk haza aludni, hogy kipihenjük a közösen eltöltött, igazi kihívásokkal teli napunkat.

Köszönjük a szülők, családok, kollégák támogatását, valamint a lehetőséget, hogy rendelkezésünkre állt az iskola épülete ehhez a közösségépítő rendezvényünkhöz!

Ezt az osztályprogramot mindenkinek ajánljuk, kicsiknek és nagyoknak is, hiszen ez a nap is bebizonyította, hogy helyben is vannak kiváló lehetőségek a közös élmények megtapasztalásához és nem kell messzire utaznunk ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. 

 

Írta: Rideg-Fekete Márta

osztályfőnök