Talentum díj 2021

2008-ban Pusztai Zsolt, egykori batsányis diák ötleteként és az ő támogatásával alapítottuk a Talentum díjat. A díj célja, hogy olyan batsányis, Csongrádon élő diákot támogasson felsőfokú tanulmányaiban, akit nemcsak tanárai ajánlanának, hanem a legfontosabb szempont az, hogy végzős diáktársai találják méltónak erre a díjra. A 2009-es évben csatlakozott a díj támogatóihoz Losonczi Áron, szintén egykori batsányis diák, aki általa készített üvegbeton emléktárgyat ajánlott fel.
A Talentum díjat hagyományosan a tanévnyitó ünnepélyen adjuk át, ebben az évben Nikosz Szakulisz adta át.
(Az egykori batsányis diák, aki egyébként 1956-ban  Botos Józseffel együtt diák- képviselőként  a Forradalmi Bizottság tagja volt,  előtte Görögországból Albániába evakuált gyermekcsoportból került a negyvenes években Magyarországra, majd 1957-ben Görögországba visszautazva Athénben  sportmasszőrként és tolmácsként dolgozott a Panathinaikosz  csapatánál. Itt Puskás Öcsi  közeli barátja lett, mely kapcsolatot mindvégig  megőrizte.)

A díj arra hivatott, hogy azokat a batsányis diákokat segítse, akik a tudást, a tanulást tartják értéknek és némi anyagi támogatással megkönnyíti felsőfokú tanulmányainak elindulását, tudásának gyarapodásában támogatja.

Ebben a tanévben Tábori Lilla, 12.F osztályos tanuló kapta, aki felvételt nyert Szegedi Tudományegyetem orvosi karára. Lilla BJG-ben töltött 8 éve igen mozgalmas volt. Rengeteg versenyen és programon vett részt, melyeket diáktársai tettek még szebbé. Tervei között szerepel sok minden szerepel, de biztosak vagyunk benne, hogy hallunk még róla. 🙂

Gratulálunk a díjhoz!