Ericsson díjat kapott Szabó László tanár úr

Az Ericsson Magyarország Kutatás-Fejlesztési Igazgatósága 1999-ben azzal a céllal alapított díjat, hogy elismerje azon pedagógusok szakmai munkáját, akik különösen sokat tesznek a természettudományos tárgyak, ezen belül is a fizika és matematika megszerettetéséért, valamint a tehetséggondozásért.

Ebben a tanévben hosszú évek elhivatott tanári munkájának elismeréseként iskolánk pedagógusa, Szabó László tanár úr vehette át a díjat.

Szabó László tanár úr élvezettel, szeretettel és lelkesen végzi a munkáját, legfőbb célja a diákok folyamatos fejlődése, fejlesztése. Munkáját igényesség, pontosság, az egyéni képességekre fókuszálás jellemzi.  A kísérletezés fontos szerepet tölt be oktató munkájában, ezért kiemelt feladatának tekinti a természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítását. A tanulók előrehaladásának érdekében minden lehetőséget megragad az eszközbővítésre, fejlesztésre. Nagy szerepet vállalt a már az általános iskolák körében is népszerű Természettudományos Diáklaboratóriumunk kialakításában, működtetésében.

Rendszeres szervezője és megvalósítója az intézményünket is népszerűsítő kísérletező délutánoknak, de aktív résztvevője diákjaival más intézmények által szervezett rendezvényeknek is.

Tehetséggondozó munkájának eredményességét igazolják diákjai matematika és fizikaversenyeken elért sikerei.

Korrekt, következetes szaktanári tevékenységével, pozitív emberi tulajdonságaival, hiteles, jó példával szolgál kollégái és tanítványai számára, akik egyaránt tisztelik felkészültségét, szakmai tudását.

A díjátadó itt tekinthető meg 1:26:38-tól.

Gratulálunk Tanár úr!