Bronzérmek és szép eredmények az úszó diákolimpián!

December 16-án iskolánk diákjai részt vettek az úszás diákolimpia megyei döntőjén Hódmezővásárhelyen. A rendezvény „B” kategóriás versenyzőknek szólt, ami azt jelenti, hogy igazolt úszók nem vehettek rajta részt. A Batsányi csapatát főként vízilabdázók és triatlonosok képviselték.

Versenyszámok:

A II. korcsoport 50 méteres hátúszás versenyszámában Hajdú Hanna (5.F) a 6. helyezést érte el egy nagyszerű úszással, Hannának triatlonosként nem a hátúszás a legerősebb versenyszáma, de nagyon szépen helytállt egy erős mezőnyben.

A III. korcsoportos fiúk versenyén több számban is érdekeltek voltunk. A 100 méteres gyorsúszásban Kosztolányi Ferenc (5.F) képviselte iskolánkat, aki a 8. helyet szerezte meg. Két számmal később pedig háton is megmérettette magát, ahol osztálytársával, Ormos-Gonda Csongorral (5.F) együtt úsztak. A verseny nagyszerűen alakult mindkettőjük számára és végül szoros befutóval Fecó az 5. helyet, Csongi pedig a 6. helyet szerezte meg (3 mp különbséggel). 

A III. korcsoport lány kategóriában Erdélyi Janka (6.F) indult iskolánk színeiben. Janka a 100 méteres gyorsúszás versenyén egy szoros befutóval a 7. helyet szerezte meg, mindössze 1 másodperccel elmaradva az 5. helytől, ennek ellenére nagyon szépen úszott.

A IV. korcsoportból Kovács András (7.F) és Ágoston Dorina (8.F) képviselték gimnáziumunkat. Andris a 100 méteres gyorsúszásban 6. helyen végzett egy igazán jó idővel, a 100 méteres mellúszás versenyen pedig az 5. helyet szerezte meg (1 mp-vel elmaradva a 4.helytől). Dorina a 100 méteres női gyorsúszás versenyszámában indult és 7. helyen ért célba, mindössze 2 tizedmásodperc választotta el a 6. helytől.

A IV. korcsoportos versenyek végén jöttek a 4×50 méteres váltók, amelyben iskolánk lány csapata indult. Ágoston Dorina, Budai Adél, Erdélyi Lujza és Kátai-Benedek Hanna Beáta (8.F) álltak rajthoz a váltóban, ahol egy nagyszerű úszással az előkelő 3. helyen értek célba egy igazán kiemelkedő teljesítménnyel.

Az V-VI. korcsoportban szintén lányok képviselték iskolánkat. A 100 méteres gyorsúszás versenyszámában Hegedűs Gerda (9.F) és Fülöp Judit (10.A) is indult. Végül szoros csatában egymás után érkeztek a célba, megszerezve az 5. (Gerda) és a 4. (Judit) helyezést. Mindössze 3 másodpercre voltak a dobogós helyezésektől.

Következett a női 100 méteres mellúszás és hátúszás: Fülöp Judit és Hegedűs GerdaHosszú Katinkához hasonlóan – a korcsoport majdnem összes versenyszámában indult (mindketten csak egyet hagytak ki), a futamok között alig volt idejük rápihenni a következő versenyszámokra, ennek ellenére ez nekik nem okozott gondot és nagyon jó úszással megszerezték a 3. (100m mell – Judit) és 4. helyezéseket (100m hát – Gerda). Mondanom sem kell, hogy ez hatalmas teljesítmény a lányoktól, de még nincs vége.

Az úszó diákolimpia utolsó versenyszáma következett: a 4×50 méteres női gyors váltó, amelyben Forgó Judit, Varga Zita, Kókai Laura (10.A) és Hegedűs Gerda (9.F) képviselték iskolánkat. Juditnak és Gerdának ez volt a 3. versenyszáma nagyjából fél órán belül, ám az utolsó erejüket összeszedve hatalmasat úsztak, nem beszélve Lauráról és Zitáról, akik szintén mindent beleadtak és kifejezetten erős úszással megszerezték a 3. helyezést. A BJG lány csapata, a nyolcadikos lányok után újból bronzérmes lett.

A Batsányi összes diákját, aki részt vett a megyei úszó diákolimpián hatalmas dicséret illeti, ugyanis nagyszerűen teljesítettek, hatalmasat küzdöttek és szép eredményekkel tértek haza az úszóversenyről.

A verseny jegyzőkönyve az alábbi PDF dokumentumban elérhető:

megyei_diak2019JK