Humán versennyel emlékeztünk II. Rákóczi Ferencre

2019. november 12-én 18 csapat részvételével rendeztük meg az általános iskolások számára meghirdetett humán tanulmányi versenyt a Batsányi-gimnáziumban. A résztvevők tájékoztatást kaptak a humán tagozaton folyó oktatás sajátosságairól, az iskola hagyományápoló munkájáról és a humán osztályban választható tantárgyak szépségeiről, de beszélgethettek a képzésben részt vevő diákokkal is.

Idén a Rákóczi-szabadságharc és előzményei köré szerveződtek a feladatok, mert az Országgyűlés a 2019-es évet II. Rákóczi Ferenc-emlékévnek nyilvánította a kuruc vezér fejedelemmé választásának 315. évfordulója alkalmából. A csapatok szemléletes, képekkel illusztrált ppt-ket állítottak össze a kijelölt történelmi korszak egy-egy jellemző eseményéről vagy személyiségéről. A diákok 3 helyszínen mérhették össze tudásukat játékos feladatok segítségével: filmrészletet elemezhettek, adatokat tippelhettek, képeket magyarázhattak, de kiegészíthették Rákóczi családfáját és kipróbálhattak a korszakhoz kapcsolódó interaktív feladatokat is.

A versenyen a csongrádi Galli János Általános Iskola, a Piroskavárosi Általános Iskola, a szentesi Koszta József Általános Iskola, a Kiss Bálint Református Általános Iskola, a tömörkényi Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és a fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola tanulói vettek részt, köszönjük a felkészítő tanárok, Rostáné Hajdú Erzsébet, Bárány-Vincze Zsófia, Farkas Márta, Erdészné Kulman Mária, Szelesné Mohácsi Éva, Majoros Éva, Vanó Éva, Papp Sára és Sipos Katalin eredményes munkáját!