Ismét Batsányis diák szerepelt kiemelkedően országos angol nyelvi verseny döntőjében

A békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola szervezésében a 2018-2019-es tanévben is megrendezésre került az Országos Angol Tanulmányi Verseny. A verseny célja egy gyermekbarát, a tanulók életkori sajátosságaihoz alkalmazkodó, tehetséggondozó verseny megrendezése. A verseny korcsoportok szerint kategóriákban zajlik minden évben. Jelentkezhettek mindazok a 7-8. évfolyamon tanulók, akik a célnyelvet az adott évfolyamon, köznevelési intézményben tantárgyként tanulják és a célnyelv nem anyanyelvük.

A verseny 2. (megyei) fordulójába azok a tanulók juthattak be, akik a felterjesztési ponthatárt elérték, és akiket a pontszámaik alapján a megyei fordulót lebonyolító, területileg illetékes megyei szervező behívott. A megyei fordulóba Somogyi Árpád 8. F osztályos tanulónk, 97 %-os eredményével meghívást kapott. 2019. február 27-én került megrendezésre ez a forduló, ahonnan korosztályából első helyezettként került be az országos döntőbe.

Az országos szóbeli forduló Békéscsabán 2019. május 18-án zajlott. Ide a verseny második (megyei/fővárosi) fordulójában elért pontszám alapján a legeredményesebb 15-25 hetedik évfolyamos és 15-25 nyolcadik évfolyamos tanulót a szervező intézmény hívta be. A verseny végeredményét a második fordulóban, valamint a harmadik országos fordulóban elért eredmények összesítése alapján kialakult sorrend adta, kategóriánként.

Az összesítés alapján, iskolánk 8. F osztályos diákja az előkelő országos 11. helyezést érte el.

Árpi ebben a tanévben már második alkalommal ért el ilyen előkelő helyezést országos angol nyelvi versenyen, hiszen A Nyelvtudással az Egységes Európáért Alapítvány a Nemzetközi ECL Nyelvvizsgarendszer Nemzetközi Titkárságának és az ECL Nyelvvizsgarendszer Magyarországi Elnökségének támogatásával meghirdetett országos angol versenyen is 11. helyezést ért el március 13-án, Pécsen.

Gratulálunk kiemelkedő teljesítményéhez és további sok sikert kívánunk!

    Leirerné Katona Ágnes

         felkészítő tanár