Küzdősport és Önvédelem óra a BJG-ben!

Március 13-án, szerdai napon, a 10.C osztály testnevelés óráján, Bársony Bianka tanuló küzdősport és önvédelem órát tartott.

Az ötlet egy februári testnevelés órán merült fel, amikor is Huszák Béla tanár úr küzdősportos órát tartott, ekkor Bianka sérülés miatt felmentett volt, de közölte tanár úrral, hogy már évek óta jár önvédelmi edzésekre, és ha van rá lehetőség, akkor tudna tartani egy önvédelem órát. A tanár úrral való konzultáció után Bianka megtervezte alaposan a gyakorlatokat és az osztály testnevelés óráján, a kis tornateremben meg is tartotta azt.

Az óra egy tájékoztatóval indult, melynek lényege az volt, hogy küzdősport és önvédelmi technikákat kizárólag önvédelem céljából alkalmazzunk és bármilyen eset van, próbáljuk meg elkerülni a konfliktushelyzetet. Bianka közölte az óra anyagát és utána el is kezdték azt. A bemelegítés futásos feladatokkal történt, amelyben sok rúgó és ütő mozdulat volt, majd ezután játszottak a diákok egy ráhangoló küzdőjátékot.

Később érdekességként a tanulók a fegyveres támadás elleni védekezést és technikákat gyakorolták, melyhez műanyag kés és pisztoly voltak a segédeszközök. Ezek után a kétkezes és az egykezes fojtás lebontását és az abból való kiszabadulást gyakorolták a diákok. Végezetül csináltak egy „plank kör”-t (alkartámasz kör), melynek célja a törzs izomzatának erősítése volt és egy kis comberősítő gyakorlatsort.

Az óra végén tanár úr értékelte az osztály és Bianka munkáját, aki nagyszerűen mutatta be a feladatokat és jól érthetően magyarázta el a különböző önvédelmi technikák lényegét, az osztály pedig igazán jól dolgozott a testnevelés órán, amely nagyon jó hangulatban telt el és jól érezték magukat a diákok, miközben önvédelmi technikákat sajátíthattak el.