Országos Nyelvi Verseny középiskolás diákoknak 2019.

A Nyelvtudással az Egységes Európáért Alapítvány a Nemzetközi ECL Nyelvvizsgarendszer Nemzetközi Titkárságának és az ECL Nyelvvizsgarendszer Magyarországi Elnökségének támogatásával 2019-ben, immár tizenhatodik alkalommal, országos versenyt hirdetett középiskolás, nyelveket szerető és tanulni vágyó fiataloknak angol és német nyelvből.

A verseny célja, hogy segítségével a diákok felmérhessék, hol állnak nyelvi ismereteikkel saját korosztályukban, tanulásra motiválja őket, a már középfokú nyelvvizsgával rendelkező fiatalokat pedig nyelvtudásuk fejlesztésére ösztönözze.

A versenyen részt vevő fiatalok az Európa Tanács által kiadott Közös Európai Referenciakeretben leírt ajánlásokkal összehangolt, az akkreditált nemzetközi ECL nyelvvizsga előírásai alapján, valós vizsgaszituációban, az ország számos pontján kijelölt helyszíneken szervezett írásbeli fordulón vehettek részt.

Intézményünkben 2019. február 15-én került megrendezésre a nyelvi verseny.

Angol és német nyelvből két kategóriában: középfokú (B2 szintű), illetve felsőfokú (C1 szintű) követelményrendszer szerint versenyeztek a fiatalok, iskolánkból összesen 44 fő.

Izgatottan várjuk az eredményeket, melyeket 2019. március 4-től nézhetnek meg az ECL honlapján a versenyben résztvevő diákok.

Második forduló – döntő:

Az első forduló összesített eredménye alapján alakul ki a szóbeli döntő mezőnye. Ezen angol és német nyelvből kategóriánként a 20 legjobb eredményt elérő versenyző vesz részt.

Az összesített írás- és szóbeli eredmény figyelembe vételével alakul ki a győztesek végső országos sorrendje.

Sok sikert kívánunk iskolánk tanulóinak!

Leirerné Katona Ágnes

Idegen nyelvi munkaközösség-vezető