Szép eredmény a Play and Win! országos angol nyelvi versenyen

Iskolánk 10/F osztályos diákjai közül 3-an (Kiss Kamilla, Vigvári Tímea, Tábori Lilla) vállalkoztak arra, hogy részt vegyenek egy őszi, egyfordulós angol nyelvi versenyen. A verseny nem titkolt célja elsősorban az volt, hogy a résztvevő diákok csapatban, összedolgozva elmélyítsék angol nyelvi tudásukat és olyan témákkal ismerkedjenek meg angolul, amelyek egy idegen nyelvi vizsgán is megjelennek illetve fejlődjenek azok a tanuláshoz is köthető kompetenciák, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy talpraesettebb, kreatívabb nyelvtanulókká váljanak. Így a csapatverseny során a versenyzőknek szét kellett osztaniuk a feladatokat egymás között, segíteni kellett egymás munkáját és közösen beosztani a rendelkezésre álló időt úgy, hogy még egyéni feladataik is voltak. A közös feladat a szüreteléshez, borkészítéshez kapcsolódott illetve – természetesen – a Halloweenhez. Egy indián törzs tagjával is kellett interjút készíteni, valamint videófilm megnézése is feladat volt a csapatnak és ehhez is kapcsolódott jó néhány kérdés. Az egyéni feladat kreatív megoldást kívánt, mivel ezen a szinten már 100-120 szavas fogalmazást is kellett írniuk angolul illetve illusztrálni is kellett az őszt, egyéni megoldásokkal, megadott szempontok alapján.

A csapat tagjai ügyesen, egymást segítve dolgoztak és ennek eredményeképpen a benevezett csapatok közül a 9. helyezést érték el az országos versenyen.

Gratulálunk a versenyzőknek, akik ezúttal is élvezték a versenyzést és nem utolsó sorban bővítették szókincsüket, tudásukat!

 

A készülésről, feladatainkról képeket is készítettünk, melyeket a Galériában helyeztünk el.

Rideg – Fekete Márta – felkészítő szaktanár