On-lion, országos angol nyelvi verseny eredményei

2018 őszén ismételten felhívást kaptunk a jól ismert On-lion versenyre, amely angol nyelvi verseny 2 online fordulóból állt és iskolánk diákjai közül 24-en vállalkoztak arra, hogy megmérettessék magukat ezen a versenyen. A jelentkezés feltétele egy előre kiválasztott könyv elolvasása volt.

Az 5/F osztályból 14-en (Barta Bence, Ökrös Roland, Vidovics Ferenc, Bori Gréta, Kovács Emma, Keller Kitti, Lukács Botond, Kozma Péter, Molnár Eszter, Juhos Dóra, Bartók Laura, Kardos Réka, Erdélyi Janka, Suti Simon és Kertes Dorka olvastak könyvet (a Puss in Boots – Csizmás, a kandúr, illetve Robin Hood történeteket.) A 10/F osztályból 9-en versenyeztek (Bodor Ivett, Dobai Jázmin, Kiss Kamilla, Fülöp Melani, Tábori Lilla, Vigvári Tímea, Héjja István, Palásti Patrik, Pálinkó Péter). A B1-es szinten versenyző diákoknak 2 könyvből lehetett választani. Az egyik a The Phantom of the Opera a másik pedig The Man in the Iron Mask című jól ismert könyv volt. Az egyéni versenyben mindenki önállóan dolgozhatott az egyes fordulókban és minden diáknak 3 nap állt rendelkezésére, hogy kitöltse az online feladatlapot, amelyhez használhattak internetes felületet és szótárt is.

A választott könyv elolvasásához az 5. osztályosoknak kreatív feladatok is kapcsolódtak, amelyek azt mérték, hogy mennyire értették meg a történetet illetve szókincsbővítés is kapcsolódott az egyes fejezetekhez. A verseny során több évfolyam is versenyzett egy csoportban, így az 5. osztályosok a 6. évfolyamosokkal, míg a 10. évfolyamosok a 11. és 12. osztályosokkal versenyeztek egy kategóriában.

Mivel iskolánk 5. osztályosai először versenyeztek ilyen formában ebben az évben, ezért számukra különleges és újszerű élmény volt egy angol nyelvű könyv elolvasása illetve azt gyakorolni, hogy hogyan lehet online módon versenyezni, kikeresni ismeretlen információkat a megoldásokhoz. A könyvhöz kapcsolódó feladatokat kreatívan, ügyesen oldották meg és sokat tanultak, tapasztaltak a verseny során. A versenyzők részvételét a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ támogatta anyagilag, hiszen a könyveket ajándékba kapták a gyerekek és saját példányuk marad.

A versenyen a következő eredmények születtek:

Az A1-es szinten (5- 6. évfolyam) országosan 1548-an jelentkeztek és a megszerezhető, maximális 300 pontból Kardos Réka 290, Kovács Emma 265, Keller Kitti 260, Molnár Eszter 257, Lukács Botond 225, Vidovics Ferenc 221, Bori Gréta 207, Barta Bence 200, Bartók Laura 177, Kozma Péter 159, Ökrös Roland 154, Kertes Dorka 147, Suti Simon 117, Erdélyi Janka 109, Juhos Dóra 107 pontot ért el.

A B1-es szinten (10-12. évfolyam) országosan 585-en neveztek be a versenyre és a megszerezhető, maximális 300 pontból Vigvári Tímea 228, Palásti Patrik 191, Kiss Kamilla 187, Tábori Lilla 174, Dobai Jázmin 168, Héjja István 113, Pálinkó Péter 108, Bodor Ivett 90, Fülöp Melani 87 pontot szerzett.

A versenyzéshez kapcsolódóan képeket is készítettünk, amelyeket a Galériába lehet megtekinteni.

Rideg – Fekete Márta – felkészítő tanár