Nyolcadikosok laboratóriumi háziversenye

Ötödik éve rendezzük meg  Komplex Természettudományos Tanulókísérleti Házi Versenyünket. A nyolcadikos batsányisok a laboratóriumban három és négy fős csapatokban biológiához, fizikához, kémiához és számítógépes mérésekhez kapcsolódó kísérleteket, méréseket végeztek. Csapatmunka és természettudományos tapasztalatszerzés jellemezte ezt a délelőttöt. Az értékelést végző zsűritagok – Törökné Török Ildikó tanárnő, Gilicze Tamás, Szabó László és Tábori Levente tanár urak a kísérletezés ideje alatt is figyelemmel kísérték a csapatok munkáját. A 90 perc eltelte után a kitöltött feladatlapok és a kísérletek végeredménye, esetenként produktuma alapján értékelte a négytagú zsűri a csapatok teljesítményét.

Amíg a zsűri értékelt addig Ferenczi Lajos Szabolcs 11.a osztályos diák tartott beszámolót arról, hogyan készítette el a baktériumokról szóló pályamunkáját, amelyet a Természetvilága pályázatára nyújtott be.

 A csapatok Földünk nagy folyóiról kapták nevüket. Bár hirdettünk eredményt, mégis a lényeget  a sok elvégzett kísérlet, az eredményes együttműködés, és a jól végzett munka öröme jelentette.

  1. Amazonas (84 pont) 
    tagjai: Szabó Kitti, Somogyi Árpád, Tóth S. Máté
  2. Nílus (81 pont):
    tagjai: Kovács Réka, Somogyi Zita, Taricska Bálint
  3. Jenyiszej (71 pont):
    tagjai: Kéri Liliána, Urbán Eszter, Pusztai Lóránt, Varga Bence

IMG_20181116_120319

Gratulálunk minden résztvevőnek, és köszönjük a diákok és tanáraik, valamint laboránsaink munkáját!

(Fotók: Pappné Hajas Ibolya tanárnő és Gilicze Tamás tanár úr, 2018.11.16.)