Tankerületi elismerések

A Csongrádi Batsányi János Gimnázium és Kollégium két tanulója, a 8.F osztályos Újszászi Zsófi, és a 11.A osztályos Tomcsányi Péter a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ elismerésében részesült.

Zsófi érdeklődési köre nagyon változatos, tehetsége mind az idegennyelv tanulás, mind a természettudományok terén megmutatkozik. 1. helyen végzett a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola által megrendezett területi angol nyelvi műfordító versenyen, megyei 2. helyezést ért el a békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola országos angol tanulmányi versenyén. A tanév során eredményesen szerepelt természettudományos diákkonferencián és fenntarthatósági versenyen, illetve az angol mellett lengyelül is tanul egy lengyel nemzetiségi iskola vendégtanulójaként.

Péter a gimnázium biológia-kémia tagozatos tanulója. Tanulmányi munkája kiemelkedő, de tehetsége a természettudományok mellett más területen is megmutatkozik, a komolyzene iránti elhivatottságában. Figyelme egyre erősebben a zeneművészetek felé fordul; zongorázik, hegedül és orgonán is játszik. Az iskolai rendezvények állandó fellépőjeként legfőbb célja, hogy a társainak, a generációjának bemutassa a komolyzene értékét és szépségét. Jövőbeni terveiben is fontos helyet kap a zene.

Szívből gratulálunk mindkét tanulónknak és további sok sikert kívánunk!