Batsányis diák az ECL Országos Nyelvi Verseny döntőjében

          A Nyelvtudással az Egységes Európáért Alapítvány az ECL Nyelvvizsgaközpont támogatásával idén tavasszal 21. alkalommal rendezte meg az Országos Nyelvi Versenyt. Minden évben nagy számban képviseltetik magukat iskolánk tanulói is ezen a versenyen, idén 27-en indultak angolból és 8-an németből. A verseny célja, hogy segítségével a diákok felmérhessék nyelvi ismereteiket, tanulásra motiválja őket, a már középfokú nyelvvizsgával rendelkező fiatalokat pedig nyelvtudásuk fejlesztésére ösztönözze. A verseny próbavizsgának is tekinthető azok számára, akik a közeljövőben szeretnék letenni az ECL nyelvvizsgát, mert feladatai megegyeznek az ECL nyelvvizsga feladataival. Két kategóriában versenyeztek a fiatalok angol vagy német nyelven, középfokú (B2 szintű), illetve felsőfokú (C1 szintű) követelményrendszer szerint.
          Az első forduló írásbeli- hallott és olvasott szövegértési, valamint fogalmazás- feladatokból állt, mely február 23-án zajlott iskolánkban. Ennek összesített eredménye alapján alakult ki a szóbeli döntő mezőnye, melyen kategóriánként az ország 20 legjobb eredményt elérő versenyzője vehetett részt. Nagy örömünkre a 8.F osztályos Kulik Csenge meghívást kapott a szóbeli fordulóra a nyelvvizsgával még nem rendelkezők kategóriájában, 152 diák közül került be a legjobb 20-ba. A szóbeli döntőt március 27-én rendezték Pécsett.
          A szóbeli- az ECL nyelvvizsga rendszerének megfelelően- párokban zajlott, bizottság előtt. Az irányított beszélgetésből és témakifejtésből álló szóbeli versenyen Csengének a lakásról és az egészségmegőrzésről kellett beszélnie. Az izgatottsággal teli, de kellemes légkörű verseny után jutott idő egy kis pécsi barangolásra is.
          Kategóriánként a legjobb 20 versenyzőt, így Csengét is, a versenybizottság megfelelően felkészültnek ítélte meg a valódi nyelvvizsgára, melyre korábbi és jelenlegi nyelvtanárai is- Leirerné Katona Ágnes, Bedéné Fodor Virág, Gyovai Zsolt és Pataki Mónika- biztatják.
          Gratulálunk a szép eredményhez és további sok sikert kívánunk!