Gyönyörű eredmények a városi mezei futóversenyen!

Iskolánk diákjai mezei futóversenyen vettek részt március 6-án, szerdán a tisza gáton. A versenyen nagyszerű eredmények születtek és sokan továbbjutottak a megyei döntőre.

A II.korcsoportos lányok versenyén Borbás Fanni (5.F) megnyerte a futamot kimagasló előnnyel, így továbbjutott a megyei döntőre.

Szintén II.korcsoportban, de a fiúknál újabb aranyéremnek örülhettünk, ugyanis Molnár Dominik (5.F) is az első helyet szerezte meg magabiztos futással.

A III.korcsoportos lányok versenyén csapatunk sajnos nem került dobogóra, de bizakodásra adhat okot, hogy az összes lány iskolánkból az egy évvel idősebbek ellen versenyzett, így jövőre ebben a számban komoly esélyeink lehetnek. A csapat tagjai: (mindenki 5.F osztályos tanuló) Tyukász Eszter (10.), Vajda Laura (12.), Balanyi Emma (18.), Kása Lili (19.) és Hüvelyes Leila (20.)

A III.korcsoportos fiúk versenyén egyéni és csapatszinten is diadalmaskodott a BJG! Ujszászi Zsolt (5.F) a 2011-esek között 2012-esként megnyerte a versenyt egy hatalmas futással. A csapat többi tagja pedig szintén kimagasló helyen ért be: Nagymihály Gábor (4. hely), Seres Péter (5.hely), Csepregi László (13.hely) és Giricz Benjámin (17.hely), így 23. helyezési ponttal a BJG fiúcsapata lett az első és továbbjutott a megyei versenyre.

A IV. korcsoportos lányok versenyén sajnos 2 hiányzó miatt nem tudtak csapatban indulni a BJG-s lányok, de így is született egy nagyszerű eredmény: Kozma Ivett (8.F) szoros befutóval a 2. helyet szerezte meg, evvel ő is továbbjutott a megyei döntőre. Ivett csapattársai Török Szófia (8.F) és Bárány Luca (9.F) pedig a nem hivatalos fair play díjat kapták meg, ugyanis segítettek egy idős hölgynek, aki elesett a gátoldalban.

Az utolsó versenyszám a IV. korcsoportos fiúk versenye volt, ahol Ormos Zente (8.F) szép futással az első helyen ért be, ezzel aranyérmes lett és továbbjutott a megyei versenyre. A csapat többi tagja is jól szerepelt: Ormándi Máte (7.F) a 7.helyen ért célba, Tóth Zalán (8.F) a 16. helyet, Kovács Ákos (7.F) pedig a 17. helyet szerezte meg.

Iskolánk tanulói a 6 futamból 4-en aranyérmet, illetve 1 ezüstérmet szereztek egyéniben. Ezen kívül csapatszinten a III.korcsoportos fiú csapatunk is első helyezettként továbbjutott a megyei döntőre. Minden résztvevőre büszkék vagyunk és gratulálunk nekik!