Mártélyi táborban jártunk

Október 9-13 között iskolánk fecskéi erdei iskolai táborban vehettek részt Mártélyon. A hely adottságait igyekeztünk beépíteni a hét programjai közé és természetesen kihelyezett tanórákon is részt vettek a diákok.

Hétfőn a szállásunk elfoglalása után csapatépítő játékokat és sportfoglalkozást tartottak a kollégák, de a lovaskocsis városnéző túrát is különösen élvezték a gyerekek. Hangos énekszóval jártuk be a környéket. Az éjszakai zseblámpás kincsvadászat sem maradhatott el. Kedden játékos tanórákkal telt a délelőtt, majd megismerkedtünk a helyi halászat történelmével és magunk is megtanulhattuk a hallé készítés fortélyait, valamint halászat alapjait. Az este is nagyon jól sikerült: mindenki megmutatta ki mit tud. Nagyszerű előadásokat és műsorokat állítottak össze a gyerekek.

Szerdán ismét tanultunk, illetve a helyi könyvtárat is kihasználva könyvtár használati órán vettek részt a gyerekek. Aktívan teltek a napjaink, hiszen nagyon sokat mozogtak és játszottak a gyerekek. Ezt segítette még a tanösvény megismerése is Misa bácsival, ahol a diákjaink tovább gyarapították tudásukat a hely természeti értékeiről. A csodás időt kihasználva a sportpályán töltöttük a nap további részét: a helyi gyerekekkel együtt focibajnokságot szerveztünk és sok más játékkal kísértük figyelemmel a naplementét. Este a szobákban közös társasjáték fejlesztése kezdődött, és péntekre remek munkák születtek.

Erasmus napokat is tartottunk párhuzamosan a gimnáziumban zajló programok mellett. A diákok projektmunka keretében egy-egy általuk kiválasztott országot mutattak be. Az angol és német nyelvi órák mellett játékos csapatépítőt is szerveztek a kollégák. A délután is sportosan telt, hiszen a sportpályán fejlesztettük tovább Méta tudásunkat. Este pedig kezdetét vette a Halloween-i jelmezverseny, ahol ismét előadásokkal készültek a gyerekek. Sokat táncoltunk, nevettünk és játszottunk. Pénteken az elkészült társasjátékokat mutatták be a gyerekek és rajzos feladattal értékelték a hét eseményeit.

Bár rendkívüli volt ez a tanítási hét, de nagyon sokat kaptunk tőle: egy még erősebb osztályközösséget, sok új barátságot és sok-sok szeretetet, amit a gyerekektől kaptunk. Köszönjük a lehetőséget!