Gólyatábor2023

A nyári szünet utolsó napján fejeződött be az idei gólyatáborunk. Bár az időjárás nem volt mindig a legjobb, a jókedvünket és a játékot nem zavarta.
A táborba érkezés után hosszabb időt töltöttünk a tóparton, ahol a fürdésen kívül tanulóink vízibiciklizhettek is, míg néhányan a SUP-ot vették birtokba. Este jó hangulatú vetélkedőn csoportokban igyekeztek zenéket felismerni, címüket, előadójukat megnevezni. A késő este ismerkedős beszélgetésekkel zárult.
Kedden iskolánk tanárai közül érkeztek néhányan a tanulókhoz látogatóba. Rövid, játékos foglalkozásokkal színesítették a délelőttöt, a biológia és a földrajz tantárgyakra építve.
Ebédre Cseri Gábor igazgató úr bográcsban készített a szorgalmas diákoknak és tanáraiknak paprikás krumplit. A délután ismét a strandolásé volt, majd vacsora után sötétedésig különféle játékok szerepeltek a programban. Sötétedés után a parton zseblámpák fényével igyekeztek egymást megtalálni a tanulók. A késő este meglepetéseként online kapcsolatba léptünk Dr Széll Gábor tanár úrral, az osztályfőnökükkel, aki személyesen nem tudott részt venni a tábor programjában. Szerda délelőtt ismét tanár vendégek érkeztek a táborba, az idegen nyelvi tantárgyaké volt a főszerep. A délután a nagy Gólya-vetélkedővel telt, melynek során rovásírás megfejtésével juthattak el a kilátóhoz, útközben fotókat, videókat kellett készíteniük meghatározott leírásnak megfelelő személyekkel, sőt homokvárat is kellett építeniük.
 Az utolsó délelőttöt diákjaink a háború békésebb változatával, a számháborúval töltötték, majd ebéd után elindultunk haza. Természetesen a programból a soltvadkerti fagyizás sem maradhatott ki. Tanulóink mindent megtettek, hogy bizonyítsák, méltó tagjai iskolánknak, igazi BJG-sek.

Az elkövetkező évekre sok sikert és kellemesen eltöltött iskolai napokat kívánunk nekik!