Nyári tábor 2023

Eddig két turnus nyári tábor került megrendezésre az idei nyáron, több mint 40 diák vett részt iskolánkból a soltvadkerti programon. Az időjárás kegyes volt hozzánk, csupán egy nap volt, mikor nem tudtunk a tópartra menni. A fürdésen kívül különféle játékok, vetélkedők, sportprogramok színesítették a tábori életet. Diákjaink számára emlékezetes marad a szalonnasütés, a sütögetés, a palacsinta, a vízibicikli, az éjszakai túrázás, és a sushi kóstolása is. A már többször is kipróbált játékok, vízi eszközök mellett örömmel használták a szörföt is – főleg azok, akik most ismerkedtek meg közelebbről ezzel a lehetőséggel.
Nagy örömmel fogadták diákjaink régi tervünk megvalósulását, egy SUP deszkával leptük meg a őket, bővítve a nyári táborok, valamint a fecske – és gólyatábor lehetőségeit.
Országos bérletet használva itt-ott kicsit kalandosabbra sikerült az utazás, mint terveztük, de gondunk nem volt ezzel a közlekedési móddal.
Köszönjük a támogatást mindenkori segítőinknek: Németh Annának, Csépe Mihálynak. Külön köszönet jár a GulyásHús Kft-nek a harapni- és sütögetnivalókért, a soltvadkerti Vadkert Komszolg Kft-nek, és nem utolsó sorban Pali bácsinak a vizibicikli kedvezményekért.
Idén július közepén még egy diákcsoport nyaralhat a tóparton, illetve augusztus végén újra Soltvadkerten lesz a gimnázium hagyományos fecsketábora, majd a gólyatábora.
Vagyis idén is átlépi a százat azon diákjaink száma, akik a vadkerti tó partján töltenek néhány – reméljük – feledhetetlen napot.