Petőfi – szavalóverseny

Hosszú kihagyás után ebben a tanévben újra megrendezték a járási Petőfi-szavalóversenyt. A versenynek külön aktualitást adott, hogy Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját ünnepeljük. Iskolánkat négy tanuló képviselte két kategóriában.

Az 5-6. osztályosok csoportjában Ujszászi János és Simon Zsolt Bence versenyzett az 5.F-ből. Mindketten Petőfi Sándor versét választották, hiszen 5. osztályban kiemelt tananyag a költő munkássága. Zsolti A tintásüveg, míg Jankó a Szeget szeggel című verset tolmácsolta. Ujszászi János kiváló előadásával korcsoportjában megszerezte az 1. helyet. Felkészítő tanáruk Postáné Pető Györgyi volt.

A 7-8. osztályosok között is két tanuló képviselte a gimnáziumot. Újszászi Zsófia Anna (7. F osztályos tanuló) szintén A tintásüveg című Petőfi-költeményt választotta. Felkészítő tanára Forgóné Hajdú Erika volt. Taricska Sára (8.F osztályos tanuló)  Petőfi Csokonai kalandját megörökítő versét mutatta be. Sára előadása is elnyerte a zsűri tetszését. Ő korosztályában a 2. helyet szerezte meg. Felkészítő tanára Posta István volt. 

   

A helyezettek továbbjutottak, így a megyei fordulóban is versenyezhetnek. A rendezvény megmutatta, hogy Petőfinek ma is helye van, humora megnevetteti a hallgatókat.