Könyvtárhasználat? – Újabb sikerek a közkedvelt versenyen

Az idei évben is megmérettették magukat a batsányis diákok az Országos Bod Péter Könyvtárhasználati Versenyen. Az országos írásbeli fordulót február 13-án online formában bonyolították le. Iskolánkat 3 fő képviselte a II. kategóriában: Bárkai Flóra Fáni 10.F, Lehel Edit 10.F és Rafael Éva Klaudia 10 B osztályos tanulók.

A verseny témája idén a 150 éves Budapest  volt. A hosszú felkészülés során megtanulták, hogyan keressenek információt a kézikönyvekben, online katalógusokban vagy az interneten. Tudnak kritikusan értékelni az információk között és pontosan hivatkozni. A 90 perc utolsó másodpercéig  koncentráltan dolgoztak, munkájukat értékes ajándékcsomaggal és oklevéllel jutalmazták a szervezők.

A versenyen az országból kategóriájuk 68 diákjából Bárkai Flóra Fáni a nagyszerű 4. helyet szerezte meg, mellyel bejutott az országos döntőbe, ahol a legjobb 12 versenyző mérheti össze tudását Budapesten április 24-25-én. Edit és Évi is picivel maradtak le a döntőbe jutottaktól. Köszönöm a munkájukat!

Szurkoljunk együtt Fáninak!