Büszkeségeink Hajdan és Most Programsorozat: Forgó Edit

Büszkeségeink Hajdan és Most Programsorozatunk vendége Forgó Edit (Edó), az Alföld Néptáncegyüttes művészeti vezetője volt. Nagyon vártuk őt, izgatottan készültünk, szerveztük a rendezvényt a DÖK tagjaival. A Sprok Máté (11.B) és Bori Zsuzsi (12.A) által vezetett beszélgetésen hallhattunk néptánchoz, népművészethez fűződő élményeiről, azokról a nehézségekről és örömökről, mellyel együtt fejlődött városunk közművelődése is. Számos történet szólt egykori és jelenlegi batsányis diákokról; szerencsések lehettünk, hogy ennyi tanulót sikerült megszólítani és a néptánc különleges világába becsalogatni. Jó volt megismerni ennek mélyebb részleteit, hogy valójában mennyi munka van egy-egy koreográfiában, milyen egy fesztiválra, vagy különleges rendezvényre készülni, majd megélni a pillanatot a színpadon.

Fotókon keresztül régi emlékeket idézhettünk fel. Visszatekinthettünk pályafutásának kezdetére: általános és gimnáziumi élményeire egyaránt. Történeteket hallhattunk az Alföld Néptáncegyüttes korábbi nemzetközi szerepléseiről, az itthon elért sikereiről.  Érdekes színfoltja volt a beszélgetésnek a varrás és népi játékkészítés iránti szeretete, valamint hasznos tanácsokat kaphattak a művelődésszervezés iránt érdeklődő diákjaink a továbbtanulást illetően.

Kívánunk Edónak és az Alföld Néptáncegyüttes valamennyi tagjának jó egészséget, további szakmai sikereket. 

A beszélgetésről készült fotókat Taricska Bálintnak (12.F) köszönhetjük! Rendezvénysorozatunk február végén folytatódik, Sarusi-Kis Milán lesz a vendégünk!