Humán versennyel emlékeztünk az Aranybulla kiadásának évfordulójára

2022. november 21-én 8 csapat részvételével rendeztük meg az általános iskolások számára meghirdetett humán tanulmányi versenyt a Batsányi-gimnáziumban. A résztvevők tájékoztatást kaptak a humán tagozaton folyó oktatás sajátosságairól, az iskola hagyományápoló munkájáról és a humán osztályban választható tantárgyak szépségeiről, de beszélgethettek a képzésben részt vevő diákokkal is.

Idén az Árpád-kori események köré szerveződtek a feladatok, mert az Országgyűlés a 2022-es évet Aranybulla Emlékévnek nyilvánította a függőpecséttel ellátott királyi okirat kiadásának 800 éves jubileuma alkalmából. A csapatok szemléletes, képekkel illusztrált ppt-ket állítottak össze a kijelölt történelmi korszak egy-egy jellemző eseményéről vagy személyiségéről. A diákok 2 helyszínen mérhették össze tudásukat játékos feladatok és kvízjáték segítségével.

A vetélkedőn részt vevő csapatok díjazásban részesültek fő támogatóink, a Batsányi János Alapítvány, az Országgyűlési Múzeum, a Holokauszt Emlékközpont, a Móra Ferenc Múzeum, a Millenáris, a Terror Háza és a Sziklakórház Atombunker Múzeum jóvoltából.

A versenyen a csongrádi Piroskavárosi Általános Iskola, a szentesi Koszta József Általános Iskola, a Kiss Bálint Református Általános Iskola, a fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola és a felgyői László Gyula Általános Iskola tanulói vettek részt, köszönjük a felkészítő tanárok, Farkas Márta, Majoros Éva, Vanó Éva, Lantosné Holman Nikolett és Tóbiásné Kulcsár Márta eredményes munkáját!