Büszkeségeink Hajdan és Most Rendezvénysorozat – Gál Bianka

Büszkeségeink Hajdan és Most Programsorozatunk novemberi vendége Gál Bianka volt, aki a Szegedi Tudományegyetemen tanul történelem-rajzszakos tanári szakokon. Fotográfiával, festészettel, digitális művészettel is foglalkozik. Látásmódja figurális és absztrakt. Ihlete legtöbbször önmagából ered, fontos társadalmi problémákra próbálja felhívni a figyelmet: tabukról, félelmekről is beszélt, előadásán a verseiből is bemutatott néhányat. Mottója: „Ha társadalmi tabu, akkor vásznamra vetem én!”

Bianka gimnáziumi évei alatt még focizott, 12 NB I.-es mérkőzésen szerepelt az FTC, Rába ETO színeiben. Mesélt karrierjéről, a sportról, a gimnáziumi emlékeiről és arról is, hogy mit ad neki a művészet. A DÖK tagok által vezetett beszélgetésben az is kiderült, hogy milyen egy átlagos nap az egyetemen, milyen kiállítást megnyitni, és szerepelni, de a Gucci-hoz fűződő terveiről is mesélt.

Érdekes színfoltja volt a rendezvénynek, hogy Bia bevonta a nézőket is egy alkotási folyamatba. Köszönjük a színes bemutatót és őszinte beszélgetést! A továbbiakban sok sikert kívánunk!

DÖK tagjaink már javában készülnek a rendezvénysorozat következő előadásaira is, szeretettel várjuk az érdeklődőket!