A kódolás hónapja

A problémamegoldó gondolkodás, a kódolás és a programozás alapvető kompetenciák, amelyekre egyre nagyobb szükség van minden területen, az európai programozási hét  ennek a fontosságára hívja fel a figyelmet. A Codeweek is évről évre fejlődik, idén kitölti a teljes októbert. Nem is fontosak a határai, hiszen egy-egy projekt megvalósításához több hétnyi idő kell.

A Batsányiban ebben az időszakban jónéhány informatika, technika és digitális kultúra órán programozási feladatok kerültek előtérbe. A legkisebbek blokkprogramozással kezdik Scratch-ben, majd az évfolyamokkal előre haladva a micro:bit, Lego és mBoot robotok, mobilalkalmazás fejlesztés AppLab-bal  és a karakteres fejlesztőkörnyezetek következnek. Tanítási órákon a python nyelvet tanulják a diákjaink, de a klasszikus programozás mellett próbára teszi a már érettségire készülő diákok gondolkodását a html, css és sql kódok alkalmazása is.

Több klasszikus programozói verseny első fordulója is elindult a napokban, ezekre elsősorban a szakkörösök neveztek.

Szeretnénk szélesebb körben népszerűsíteni a kódolást, ezért meghirdetésre került háziKÓDversenyünk is, amelynek célja: bíztatni és bemutatkozási lehetőséget adni  azoknak a batsányis tanulóknak, akik projektötleteiket meg szeretnék valósítani  az általuk éppen ismert, használt, kedvelt fejlesztőeszközzel.