Plastic Pirates- Go Europe! program

Plastic Pirates- Go Europe! program

Ez egy olyan  európai közösségi tudományos akció, amely keretében iskolai osztályok és ifjúsági csoportok patakokból és folyókból műanyagmintákat gyűjtenek és dokumentálják a kapott eredményeket.

Iskolánk 9.A osztályos, reál tagozatos diákjai a Plastic Pirates projekt munkatársainak segítségével a Tisza vizének és  a Fahíd mentén található partszakasznak a   szennyezettségét vizsgálták.

A diákok maguk is meglepődtek az eredményen, mert azon rövid idő alatt, amit a Pontonhíd környékén töltöttek, nagyon sok hulladékot gyűjtöttek össze. Most, hogy ilyen akcióban volt részük, szembesülhettek a szennyezettség súlyosságával, valamint sok újat tudtak meg ezzel a témával kapcsolatban. A véleményük is gyökeresen megváltozott,  tudják, hogy a legapróbb hulladék is, mekkora károkat képes okozni. Véleményük szerint mindenkinek észre kellene vennie, hogy mekkora a szennyezettség mértéke, mert csak akkor értik meg, hogy ennek mekkora veszélye van a jövőre nézve.

Köszönjük tanárainknak, Tábori Leventéné tanárnőnek és Tábori Levente tanár úrnak, hogy szervező munkájukkal részt vehettünk a programban.

Készítette: Szalay Lili    9.A  biológia-kémia tagozatos tanuló